Yangın Söndürme Uçağımız Hırvatistan'da Düştü: Pilot Şehit Oldu

Yangın Söndürme Uçağımız Hırvatistan'da Düştü: Pilot Şehit Oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hırvatistan'da düşen Orman Genel Müdürlüğüne ait AT802 yangın söndürme uçağının pilotunun şehit olduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yurt dışında planlı bakım faaliyeti için Çanakkale'den Hırvatistan'a giden Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) ait iki AT802 yangın söndürme uçağından birinin düşmesi sonucu büyük üzüntü yaşandığını duyurdu.

OGM'ye ait uçaklar, 12 Kasım Çarşamba günü Çanakkale'den kalkış yapmış ve olumsuz hava koşulları nedeniyle geceyi Hırvatistan'ın Rejika Havaalanı'nda geçirmişti. İkinci kalkışlarını bugün (13 Kasım) 17.38'de Zagrep Havaalanı'na doğru gerçekleştiren uçaklar, tekrar kötüleşen hava muhalefeti yüzünden Rejika'ya geri dönme kararı aldı.

Bu dönüş rotası sırasında uçaklardan biri güvenli bir şekilde iniş yaparken, diğer AT802 tipi yangın söndürme uçağıyla saat 18.25'te telsiz irtibatı tamamen kesildi.

Bakan Yumaklı Duyurdu: Enkaza Ulaşıldı, Pilot Şehit

Hırvatistan birimleri ile eş zamanlı ve koordineli olarak derhal başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonucu, uçağın enkazına ulaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile acı haberi teyit etti. Bakan Yumaklı, telsiz irtibatı kesilen uçağın enkazının Hırvatistan'ın Senj kenti yakınlarında bulunduğunu belirterek, "Elim kazada şehit olan pilotumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Orman teşkilatımızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Pilotun şehadeti ile sonuçlanan bu kaza, Türkiye'yi yasa boğdu. Kazanın kesin nedenini belirlemek üzere incelemeler Hırvatistan makamlarıyla koordineli olarak sürdürülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler