Yanan alan 500 bin fidan ve 7 ton tohumla yeşerecek

Yanan alan 500 bin fidan ve 7 ton tohumla yeşerecek

Kütahya'nın Domaniç ve Emet ilçelerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören yaklaşık 850 hektar alana 500 bin fidan dikilecek, 7 ton tohum ekilerek 120 milyon fidan çimlenecek- Orman Bölge Müdürü Kayım:"Yangından sonra çalışmalara hız verdik, yanan bölg

KÜTAHYA (AA) - MUHARREM CİN - Kütahya'nın Domaniç ve Emet ilçelerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören yaklaşık 850 hektar alana 500 bin fidan dikilecek ve 7 ton tohum atılarak 120 milyon fidan çimlenecek.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, 10 Eylül'de Domaniç, 12 Eylül'de Emet'te çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarının yaklaşık bir hafta sürdüğünü, aynı anda da ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Yapılan ölçümlerde Domaniç ve Emet'teki orman yangınlarında yaklaşık 850 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Kayım, şunları söyledi:

"Her iki yangın bölgesindeki zarar gören alanların ölçümleri tamamlandı. Yaklaşık 850 hektarlık ormanlık alanımız zarar gördü. Yangın bir doğal afettir. Ne zaman, nerede başlayacağı belli olmuyor. Biz yangın söndürme çalışmaları yapıldığı sırada yeniden ağaçlandırma çalışmaları için planlarımızı yaptık ve aynı anda da çalışmalara başladık. Bir yandan soğutma çalışmaları sürdü, diğer yandan dozerlerimiz zarar gören alanları ağaçlandırılacak hale getirmek için çalışmalara başladı."

- "500 bin fidan dikilecek, 7 bin kilogram tohum atılacak"

Adnan Kayım, yangında zarar gören alanların küllerinden yeniden yeşereceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yangından sonra çalışmalara hız verdik, yanan bölgeleri kendi halinde bırakmadık. Zarar gören alanlar, ağaç dikimi ve tohum atılması için hazır hale getirildi. Kasım ayında ağaç dikim ve tohum atma çalışmalarına başlayacağız. Zarar gören alanın 210 hektarlık kısmına 500 bin fidan dikeceğiz. Diğer kısımlara ise 7 bin kilogram tohum atacağız. Bu tohumlardan ise yaklaşık 120 milyon fidanın çimlenmesini hedefliyoruz. İnşallah gelecek yıl bu yangınların çıktığı bölgede küllerinden yeni bir orman doğacak."

Geçen yıl temmuz ayında Tavşanlı ilçesine bağlı Değirmisaz bölgesinde çıkan orman yangınında zarar gören 230 hektar alanın yeniden yeşil görünümüne kavuştuğunu aktaran Kayım, "Orman yangınında 230 hektar alan zarar görmüştü. Yangının hemen ardından ağaçlandırma çalışmalarına başladık ve bölgeye 2 bin 300 kilogram tohum atıldı. Şu anda 34 milyon fidan çimlendi. Geçen yıl yangında zarar gören alan yeniden yeşermeye başladı." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :