Yalancı bahar Konya'nın sınırına kadar geliyor! Meteoroloji tahminlerini yeniledi

Yalancı bahar Konya'nın sınırına kadar geliyor! Meteoroloji tahminlerini yeniledi

Donduran soğukların ardından hava mevsim normallerine dönerek biraz ısındı Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı 5 günlük haritalı hava durumu tahmininde kara kışın geleceği ve soğukların etkili olacağı günü vererek uyardı. Konya'ya yağmur göründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde artış gösterecek. Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşanacak. Ardından sıcak hava yerini yağışa bırakacak.

Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre, Kıyı Ege, Trakya Kesimi, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Çanakkale, Antalya, Isparta ve Karaman çevreleri ile Balıkesir’in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Perşembe günü sağanak yağış uyarısı yapılan 5 günlük hava rapora göre; yurdun pek çok şehrinde soğuk ve yağışlı hava hakim olacak. Perşembe günü ise İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu pek çok şehir için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bolu, Çankırı ve Kastamonu illeri için karla karışık yağış uyarısında bulundu.

KONYA TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

Konya'ya Perşembe günü yağmur yağacağını haftasonunda bildiren Meteoroloji bu tahminini değiştirdi ve Konya'ya Çarşamba günü yağmur yağacağı tahmininde bulundu.

konya-hava-durumu-28-aralik.jpg

YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER ŞÖYLE:

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Sinop, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla, Burdur, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir.

MARMARA

Marmara bölgesi için beklenen hava tahmini şu şekilde; yeni günde Marmara bölgesi parçalı bulutlu, çok bulutlu. Çanakkale ve çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esecek.

EGE

Ege bölgesinin yeni günde parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don riski bulunuyor.

AKDENİZ

Akdeniz bölgesinin yeni günde az bulutlu, batısının parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu bölgesinin bugün havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don görülebilir.

BATI KARADENİZ

Batı Karadeniz’in yeni günde parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Hafta genelinde sağanak yağmur ve yağmur görülebilir. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu hakim olması bekleniyor. Haftanın diğer günlerinde ise sağanak ve gök gürültülü yağış görülebileceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu yeni günü soğuk hava ile karşılamaya devam edecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kar ve sulu kar yağışı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güney Doğu Anadolu Bölgesi de günü ve yeni haftayı soğuk ve parçalı, az bulutlu hava ile karşılayan bölgelerden biri. Soğuk hava ve beraberinde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmeli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.