Yağmur yüklü bulutlar Konya'yı teğet geçecek!

Yağmur yüklü bulutlar Konya'yı teğet geçecek!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü yurdun batı bölümlerinde ve Konya'nın kuzey kesimlerinde kısa süreli yağmur olacağını aktardı.

Sıcak bir bahar mevsimi geçiren Konya'da yağışlar yine şehrin genelini etkilemeyecek. Son yapılan tahminlerde Konya'nın batı kesimlerine kadar gelen yağışlar merkezi teğet geçerek kuzey kesimlerinde kısa süreli etkili olacak.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün tahminleri şu şekilde:

  • Hava Sıcaklığı: Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
  • Öğle saatleri itibariyle kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Marmara’nın güneyi (Balıkesir, Bursa, Bilecik), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar’ın kuzey ve doğu kesimleri),
  • İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya’nın kuzey kesimleri) ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden
  • Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.