Yağmur suyuna temas eden kablolar havai fişek gibi patladı

Aksaray'da gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir araç elektrik direğine çarparak direğin yıkılmasına neden oldu. Direkten sarkan kablolar yağmur suyu ile temas edince havai fişek gibi patladı.

Aksaray'a 20 km kala, Yenikent civarında, Konya-Aksaray yolunda seyir halinde olan bir araç, gece saat 02:00 sularında kontrolünü kaybederek elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle direk yıkıldı ve yoldaki trafiği olumsuz etkiledi.

Elektrik Direğindeki Kablolar Patladı

Yıkılan elektrik direğinden sarkan kablolar, yağmur suyu ile temas edince havai fişek gibi patladı. Bu patlamalar sonucunda yolda büyük bir tehlike oluştu ve diğer araçların geçişi engellendi. Yetkililer, yolun güvenli hale getirilmesi için çalışmalar başlattı.

Şoför Ağır Yaralı, Yolcu Hafif Yaralı

Kazanın ardından olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, araçta bulunan iki kişiyi hastaneye kaldırdı. Şoförün durumunun ağır olduğu öğrenilirken, diğer yolcu hafif yaralı olarak tedavi altına alındı. Polis, kazanın nedenine ilişkin inceleme başlattı.

Trafik Akışı Normale Döndü

Olay sonrası, yıkılan direk ve patlayan kabloların yol açtığı tehlike nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatıldı. Elektrik arıza ekipleri ve trafik polisinin yoğun çalışmaları sonucunda yol kısa sürede tekrar trafiğe açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.