Yağlı güreş güncellenecek

Yağlı güreş güncellenecek

- Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ayhan:"Yağlı güreşi, özünden ödün vermemek kaydıyla günün şartlarına uyduracağız"- "İlk olarak zamanı kısaltacağız ve sporcu sayısını eriteceğiz"


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, branşı günün şartlarına uygun hale getireceklerini söyledi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının da İç Anadolu'nun başpehlivanı olduğunu, onun zamanında yağlı güreş müsabakalarının günlerce sürdüğünü bildirdi.

"Yağlı güreşte değişiklik diye bir şey yok." ifadesini kullanan Ayhan, "Yağlı güreşi, özünden ödün vermemek kaydıyla günün şartlarına uyduracağız. Bu, atalarımızdan bize bin yıllık bir emanet. Bu emaneti en iyi şekilde Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak zorundayız." diye konuştu.

Kırkpınar'ı 26 yıldır takip ettiğini ve gördükleri eksikleri tamamlamak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Mehmet Ayhan, "Babamların zamanında 3 gün güreş müsabakaları yapılıyormuş. Milletin işi gücü yokmuş. Bir eğlenceymiş. O günün şartlarında insanlar güreş yapabiliyormuş. Biz bunu 1 veya 2 güne düşüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan sporcu sayısının 400-500'leri bulurken, geçen sene bu rakamın 2 bin 400'e çıktığını belirten Ayhan, "Bu güreşçileri 3 gün içinde eritmek lazım. İlk olarak zamanı kısaltacağız ve sporcu sayısını eriteceğiz. Zaman üzerinde oynayacağız. Yirmi dakika ise bunu 15 dakikaya düşüreceğiz. Bu sene de Kırkpınar'a 3 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Boy ayrımı yaparak sporcuların birçoğunu da eleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :