Yabancı yolcular, havalimanında güllerle karşılandı

Yabancı yolcular, havalimanında güllerle karşılandı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını protesto eden bir grup Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencisi, Dış Hatlar Geliş Terminali'nde, yabancı yolculara gül dağıttı

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını protesto eden bir grup Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencisi, Dış Hatlar Geliş Terminali'nde, yabancı yolculara gül dağıttı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü öğrencileri, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırıyı kınamak ve teröre karşı uluslararası bir tepki oluşturmak için Dış Hatlar geliş terminalinde üzerine Türk Bayrağı astıkları bir stant açtı. Öğrenciler burada havalimanına gelen yabancı yolculara gül takdim etti.

Kulüp Başkanı Sinan Ergün yaptığı açıklamada, havalimanında gerçekleştirilen hain saldırının, ülkenin her ferdini derinden yaraladığını belirterek, "Müslüman bir ülkede, ramazan ayında üstelik iftar vakti gibi en masum zaman diliminde yaşanan bu olay, terörün dil, din, ırk ve ülke ayrımı yapmaksızın masum insanları kurban seçtiğini bir kez daha kanıtlamıştır." dedi.

Her terör saldırısında olduğu gibi bu eylemde de sadece 79 milyon Türk vatandaşının değil, 7,5 milyar dünya insanının hedef alındığını ifade eden Ergün, bu menfur terör saldırısından sonra dünya ülkelerinin verdiği tepkinin yetersiz kaldığı görüşünü paylaştı.

Öğrencilerine destek vermek için havalimanına gelen Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy da cereyan eden menfur terörist saldırıyı kınadıklarını belirterek, terörizmin bir insanlık suçu olduğunu dile getirdi.

Terörle hiçbir toplumun hak ve hukukunun korunamayacağını aktaran Ersoy, şöyle devam etti:

"Bugünkü terörizm mevcut dünya düzeninin ürettiği bir problemdir. Bu problem her ne kadar Ortadoğu’da yaygınlaşmışsa da ben inanıyorum ki gelecekte bütün dünya bununla etkilenmektedir. Onun için burada turistleri karşılıyoruz. Onlara 'ülkemize hoş geldiniz' diyoruz ve onların yoluyla da Batılı yöneticileri Batılı halka şikayet ediyoruz. Diyoruz ki; sizi temsil eden yöneticiler uluslararası ilişkilerde çifte standart uyguluyor. Bir tarafta demokrasi ve insan haklarından bahsediyorlar, başka taraftan da terörizmi destekliyorlar. Ortadoğu halklarına teröre karşı birlik olması çağrısı yapmak istiyorum. Gelin birleşelim, teröre karşı ortak cephe oluşturalım. Şunu ilan ediyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti ırkçı bir devlet değildir. Osmanlı devleti ırkçı bir devlet değildir. Biz bu coğrafyada hiç ırk farkı gözetmeden bir arada barış içerisinde yaşadık. Bu coğrafyada yaşayan insanlar hangi dili konuşursa konuşsun kardeştir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :