Yabancı ülke temsilcilerinden İBB'ye ziyaret

Yabancı ülke temsilcilerinden İBB'ye ziyaret

İSTANBUL (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon, İstanbul Büyükşehir...

İSTANBUL (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

Saraçhane'deki belediye binasına gelen Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu Shannon, İmamoğlu ile makamında bir süre sohbet etti.

Shannon, Kanada olarak Türkiye'deki siyasi partiler arasında taraf tutmadıklarını ifade ederek, İmamoğlu'nu tebrik edip çalışmalarında başarılar diledi.

İmamoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima da İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Miyajima ziyarette, Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin daha da ileriye taşınacağına inandığını söyledi. İstanbul'un Türkiye'nin dışa açılan penceresi olduğunu vurgulayan Miyajima, İmamoğlu'nu tebrik etti.

İmamoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yakın zamanda Japonya'ya gitmek istediğini vurguladı.

İmamoğlu, Büyükelçi Miyajima'ya üzerinde İstanbul figürleri bulunan kahve fincanı, Miyajima ise Ekrem İmamoğlu'na Japonya'ya özgü bardak hediye etti.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :