Yabancı sermayeye "güven" çağrısı

Yabancı sermayeye "güven" çağrısı

AKGİAD Başkanı Kebir: "Yabancı sermayeli şirket yöneticilerinin birer gönüllü elçi gibi çalışarak, kafalarda oluşan soru işaretlerine yönelik Türkiye ekonomisinin sağlamlığına olan güveni vurgulamaları gerekiyor"

İZMİR (AA) - Becker Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) ve Alüminyum Koruma Kapatma Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği (AKGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı gerçekleştirmek istediği darbe girişimi sonrasında yabancı sermayeli şirket yöneticilerinin birer gönüllü elçi gibi çalışarak Türkiye ekonomisinin sağlamlığına olan güveni vurgulamaları gerektiğini bildirdi.

Kebir, yaptığı açıklamada, darbe girişiminin içinde yer alan ve destek verenlerin cezalandırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Türkiye’deki yatırım ortamının en önemli güvencesinin, sağlıklı ve işleyen bir demokrasi olduğunu, halkın seçtiği siyasetçilere, vatandaşlara, herkesin vergileri ile alınan silahları doğrultmanın affedilemez bir hainlik olduğunu vurgulayan Kebir, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli şirket yöneticilerinin, ülkede yaşananları yurt dışına doğru anlatması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de on binlerce yabancı sermayeli şirketin faaliyet gösterdiğini, tüm dünyanın gözlerini çevirdiği Türkiye'de nelerin olup bittiğini merak ettiğini ifade eden Kebir, şunları kaydetti:

"Türk yöneticiler, ülkedeki durumun gerçekliğini ve devlet kurumlarına yuvalanan çetenin temizlenmesinin geleceğimiz açısından taşıdığı önemi anlatmalılar. Becker’in Almanya'daki merkezindeki yöneticilerimiz de gelişmeler hakkında bizden sürekli bilgi alıyorlar. Bu kapsamda biz, Becker'in Dünya CEO'su Fuchs'u Türkiye’ye davet ederek iki gün boyunca gelişmeleri anlattık. Tüm yöneticileri, ülkemiz ekonomisine zarar verici beyanlardan kaçınmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Yabancı sermayeli şirket yöneticileri birer gönüllü elçi gibi çalışarak kafalarda oluşan soru işaretlerine yönelik Türkiye ekonomisinin sağlamlığına olan güveni vurgulamaları gerekiyor. 15 Temmuz akşamı çok üzülsek de Türkiye'nin demokrasisine ve geleceğine olan inancımızı ve güvenimizi asla kaybetmedik. Kahraman güvenlik kuvvetlerimiz ve halkımızın sağduyusu ile akamate uğrayan bu hainliğin, Türk demokrasisi ile birlikte ekonomisini de güçlendireceğini düşünüyoruz. Başta turizm olmak üzere, önde gelen sektörlerin bu durumdan etkilenmemesi umudumuzu artırıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :