Yabancı gazetecilerin "masalsı" Likya Yolu yürüyüşü

Yabancı gazetecilerin "masalsı" Likya Yolu yürüyüşü

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce, Fethiye'den Antalya'ya uzanan 540 kilometrelik Likya Yolu'na dünya genelinde ilginin artırılması amacıyla "Likya Yolu'nda Masallar" turu düzenlendi- Turun ilk gününde yaklaşık 7 kilometre yürüyen gaze

ANTALYA (AA) - "Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotası"ndan biri olarak kabul edilen Likya Yolu'nda gerçekleştirilen "Likya Yolu'nda Masallar" turuna katılan yabancı gazeteciler, adeta "masalsı" bir yolculuğa çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce her yıl yaklaşık 30 bin yürüyüş tutkununun geçtiği Likya Yolu'na dünya genelinde ilginin artırılması amacıyla tur düzenlendi. "Likya Yolu'nda Masallar" turuna 12 ülkeden 16 yabancı gazeteci, seyahat blogger'ı ile Instagramer'lar davet edildi.

Toplam 5 gün sürecek turun ilk gününde Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Karaağaç Mahallesi'nde toplanan gazeteciler, "masal anlatıcı" Judith Liberman'ın kendine özgü anlatımıyla "Lokum" hikayesini dinledi. Daha sonra Alınca mevkisine getirilen gazeteciler, turun ilk etabına başlayarak Kabak Koyu'na doğru yola koyuldu.

Gruba Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci de eşlik etti.

Yedi Burunlar mevkisi boyunca Fethiye Körfezi manzarası eşlinde yürüyen grup, asırlık zeytin ve çam ağaçları ile çiçeklerin arasından geçti. Tur sırasında profesyonel rehberlerin bölgenin doğal ve tarihi özellikleri hakkında bilgiler verdiği gazeteciler, yürüyüş boyunca karşılaştıkları eşsiz manzaraları fotoğrafladı.

Yaklaşık 7 kilometrelik yürüyüşünün ardından mavi ile yeşilin kucaklaştığı ender güzellikteki yerlerden birisi olan Kabak Koyu'na ulaşan gazeteciler, yapılan ikramların ardından bir süre dinlendi. Ardından Liberman'ın anlattığı masalı ilgiyle dinleyen konuklar, araçlarla konakladıkları Karaağaç Mahallesi'ne dönerek ilk günkü turlarını tamamladı.

Grup yarın ise Yediburun Köyü'nden Bel mevkisine uzanan ve 2,5 saat sürmesi beklenen güzergahı adımlayarak, yeni bir macera yaşayacak.

- Likya Yolu

Batı Akdeniz'in doğal güzellikleriyle ünlü turizm merkezi Fethiye'den başlayan 540 kilometrelik Likya Yolu, Antalya'ya kadar uzanıyor.

Tarihte "Likya" olarak adlandırılan Türkiye'nin güney kıyısında Akdeniz'e doğru çıkıntı yapan Teke Yarımadası'ndaki patikaların işaretlenerek haritalanması ile oluşturulan yürüyüş rotası, her yıl 30 bine yakın yerli ve yabancı yürüyüş tutkununa ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olan Likya Yolu'nu yürümesi ortalama 29 gün sürüyor ve dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak kabul ediliyor.

Likya Yolu, Akdeniz'in huzurlu doğasında denize hakim bir yürüyüş yolu olma özelliğinin yanı sıra antik kentlere, tarihi kalıntılara, dağ ve ova köylülerinin misafirperverliklerine de ev sahipliği yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :