Yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Alğan: - "Amacımız hayvanların insanlara zarar vermeden, köylere inmeden bulunduğu doğal ortamda beslenmelerini sağlamaktır"

YALOVA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce yaban hayvanlarına yönelik yapılan çalışma kapsamında doğaya 4 ayda 10 ton tavuk sakatatı ve 5 ton besi yemi bırakıldı.

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışmalarına devam edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Bunlardan en önemlisi yüksek kesimlerde, karın olduğu, yaban hayvanlarının hareket edemeyeceği ve beslenme yapamayacağı alanlara özellikle buğday, arpa, saman gibi yemler dağıtılmak. Bunun için de yılın başından itibaren çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız çalışmalarda 5 ton besi yemi ve 10 ton tavuk sakatatını ormanın derinliklerine bırakarak, hayvanların daha rahat beslenmelerini sağlamaktayız. Amacımız, hayvanların insanlara zarar vermeden, köylere inmeden bulunduğu doğal ortamda beslenmelerini sağlamak. Bulunduğumuz bölgede ayı, domuz, tilki, çakal ve kuş türlerimiz bulunmakta. Bu hayvanların aşağılara inmelerini engelleyerek, buradaki beslenmelerini gerçekleştirmekteyiz.”

Alğan, yaban hayatın korunması bilincinin yerleşmesi için öğrencilere okullarda seminerler de verdiklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler