Wushunun yıldızı, madalya peşinde

Wushunun yıldızı, madalya peşinde

- Milli sporcu Elif Akyüz, 2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları'nailk kez dahil edilen wushuda madalya kazanmayı hedefliyor- Elif Akyüz: "Hedefim şampiyonluk. İnşallah İstiklal Marşımızı okutacağım ve Türkiye'ye mutlu ve gururlu bir şekilde döneceğim"


TAIPEI (AA) - VOLKAN KAŞİK - Milli sporcu Elif Akyüz, 2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları'na bu yıl ilk kez dahil edilen wushuda madalya kazanarak, tarihi bir başarıya imza atmak istiyor.

Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen organizasyonda wushunun taolu branşında mücadele edecek Elif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği wushu branşında 4 dünya şampiyonluğunun bulunduğunu söyledi.

İki kez de dünya ikincisi olduğunu aktaran Elif Akyüz, 2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları'na çok iyi hazırlandığını ifade etti.

Elif Akyüz, başarılı olabilmek için çok çalıştıklarını belirterek, son 2 aydır bu müsabakaya yoğunlaştıklarını bildirdi.

Müsabakalarda en iyi şekilde mücadele edeceğini aktaran Elif, "Hedefim şampiyonluk. İnşallah İstiklal Marşımızı okutacağım ve Türkiye'ye mutlu ve gururlu bir şekilde döneceğim." dedi.


- "Kazanacağımız madalyalar çok anlamlı olacak"


Oyunlara bu yıl ilk kez wushunun dahil edildiğini hatırlatan Elif Akyüz, şunları kaydetti:

"Wushu Taolu'da Türkiye'ye dünya şampiyonluğunu ilk getiren sporcuyum. Üniversiteler Yaz Olimpiyatları'nda da inşallah ilk defa Türkiye'ye şampiyonluk kazandırırım. Hedefimiz takım halinde ve bireysel olarak şampiyon olmak, bayrağımızı dalgalandırmak. Buna inanıyoruz. Burada kazanacağımız madalyalar çok anlamlı olacak. Müsabakalarda Türkiye'ye en iyi şekilde temsil edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :