Wushuda hedef 100 bin lisanslı sporcu

Wushuda hedef 100 bin lisanslı sporcu

Türkiye Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Akyüz:- "2006 yılında 10 bin lisanslı sporcu varken, 70 binin üzerine çıktık. Hedefimiz 100 bin lisanslı sporcu. Hatta bunu da aşıp, 1 milyona ulaşmak istiyoruz"- "Wushunun özellikle çocuklarımıza çok önemli

ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Türkiye Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, "2006 yılında 10 bin lisanslı sporcu varken, 70 binin üzerine çıktık. Hedefimiz 100 bin lisanslı sporcu. Hatta bunu da aşıp, 1 milyona ulaştırmak istiyoruz" dedi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, wushuya ilginin, Türkiye'de önemli bir seviyeye geldiğini söyledi.

Lisanslı sporcu sayısının her yıl katlanarak arttığının altını çizen Akyüz, "2006 yılında 10 bin lisanslı sporcu varken, 70 binin üzerine çıktık. Hedefimiz 100 bin lisanslı sporcu. Hatta bunu da aşıp, 1 milyona ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Wushunun insan sağlığı açısından çok önemli bir spor olduğuna dikkati çeken Akyüz, "Dünyada wushu, tedavi maksatlı kullanılıyor. Özellikle Çin'de insanlar hasta olmamak, uzun yaşamak için sabah, öğle ve akşam bu sporu yapıyor" ifadesini kullandı.

Akyüz, dünyada 600 milyon insanın wushu yaptığını vurgulayarak, "Wushunun özellikle çocuklarımıza çok önemli tesiri var. Zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişmeyi aynı anda sağlayan yegane bir spor. Wushuyu aslında bütün bakanlıkların ele alması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışma yaparak wushu sporunu ele alması, bütün kurumların da buna önem vermesi gerekiyor. Vatana, millete faydalı ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek isteniyorsa bunun en isabetli yolu wushudur" şeklinde görüş belirtti.

Wushu Milli Takımı olarak hedeflerine de değinen Akyüz, hem Avrupa hem de Gençler Dünya Şampiyonası'na sıkı hazırlandıklarını ve önlerinde uzun süreli kamp çalışmalarının bulunduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :