Wushu'da Akıncı, yeniden başkan

Wushu'da Akıncı, yeniden başkan

- Türkiye Wushu Federasyonunun genel kurulunda, Mehmet Zeki Akıncı yeniden başkanlığa seçildi


ANKARA (AA) -Türkiye Wushu Federasyonunun (TWF) genel kuruluna tek aday olarak giren mevcut başkan Mehmet Zeki Akıncı, geçerli 103 oyun 100'ünü alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Metropolitan Hotel'de gerçekleştirilen ve 103 delegenin oy kullandığı genel kurulda mevcut başkan Mehmet Zeki Akıncı, 100 delegenin oyunu alarak bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu. Seçimde kullanılan 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Akıncı, yaptığı konuşmada, sokaktaki çocukları wushu sporuyla tanıştıracaklarını ve başarılı sporcular yetiştireceklerini söyledi.

Wushu Federasyonun 2006 yılında kurulduğunu ve bu noktalara gelmesinde icra kurulu başkanı Abdurrahman Akyüz'ün emeğinin yüksek olduğunu belirten Akıncı, "Sporcularımız uluslararası şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Katıldığımız şampiyonalardan madalyalarla dönüyoruz. Sokaktaki çocuklarımızı salona taşıyacağız. Buralardan yeni şampiyon sporcular çıkaracağız. Üzerimizde toplumsal bir sorumluluk var. Yeni dönemde de bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Lisanslı sporcu sayısının 80 bin olduğuna dikkati çeken Akıncı, " Sporcularımızdan 23 bini faal olarak wushu yapıyor. Kulüplerimize her alanda yardımcı olacağız. Malzeme desteği sağlayacağız. Wushu hepinizin bildiği gibi aile sporu. Wushuyu geniş kitlelere yayacağız." diye konuştu.

Mehmet Zeki Akıncı başkanlığındaki yönetim kurulunda, Abdurrahman Akyüz, Muhammet Çapoğlu, Rıdvan Duran, Eyüp Aksoy, Bayram Altaş, Ebubekir Şahin, Mücahit Demirtaş, Hasan Mehmet Kuyumcu, Murat Pazan, Faruk Hatipoğlu, Tanser Kılıç, Nazmi Coşar, Enver Tok ve Osman Hacıalioğlu yer aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :