WIPO 2016 Genel Kurul çalışmaları

WIPO 2016 Genel Kurul çalışmaları

TPE Başkanı Asan:- "Fikri haklar, hukukun üstünlüğü esasına dayalı, demokratik olarak seçilmiş hükümetlerin yönetimindeki ülkelerde insanların yaşamlarının iyileştirilmesine hizmet edebilir"

ANKARA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Habip Asan, fikri hakların ancak hukukun üstünlüğü esasına dayalı demokratik olarak seçilmiş hükümetlerin yönetimindeki ülkelerde insanların yaşamlarının iyileştirilmesi amacına hizmet edebileceğini ifade etti.

TPE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Asan ve beraberindeki heyet, WIPO 2016 Genel Kurul çalışmalarına katılmak için Cenevre'ye gitti.

Asan, burada yaptığı konuşmada, fikri hakların ancak hukukun üstünlüğü esasına dayalı demokratik olarak seçilmiş hükümetlerin yönetimindeki ülkelerde insanların yaşamlarının iyileştirilmesi amacına hizmet edebileceğini belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin demokrasiye karşı yapıldığını vurgulayan Asan, girişimin 241 vatandaşın can kaybına ve 2000'den fazla vatandaşın yaralanmasına neden olduğununu hatırlattı.

Asan, girişimin halkın karşı çıkışı ile 12 saat içinde durdurularak, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün yeniden inşa edildiğini bildirerek, bu süreçte Türkiye ile dayanışma içerisinde olan ülkelere de teşekkür etti.

Genel Kurul'un, 6 Ekim'de gerçekleştirilecek PCT oturumunda, TPE'nin Uluslararası Patent Otoritesi yetkinliği oylanacak ve toplantılar çerçevesinde WIPO Fuaye alanında, Türkiye'nin coğrafi işaretleri sergilenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :