Widodo bayram alışverişi yaptı tekbir gecesine katıldı

Widodo bayram alışverişi yaptı tekbir gecesine katıldı

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, yarın kutlanacak Ramazan Bayramı için alışveriş yaparak, düzenlenen tekbir gecesine katıldı.Batı...

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, yarın kutlanacak Ramazan Bayramı için alışveriş yaparak, düzenlenen tekbir gecesine katıldı.

Batı Sumatra eyaletinin Padang şehrinde bulunan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, mağazaya giderek, bayramlık elbise aldı. Yarın kutlancak Ramazan Bayramı için alışverişe çıkan Widodo, memleketi olan Solo şehrine özgü kültürel kıyafet almayı tercih etti.

Halkın yoğun olduğu bir alışveriş merkezini tercih eden Widodo, büyük ilgi gördü.

Basına röportaj veren Widodo, "Bayramlık alışverişimi halkla iç içe olmak, onlarla buluşmak ve ayrıca fiyatları da görmek için orta düzey bir alışveriş merkezinden yaptım. Ülkemize has yöresel bir kıyafet aldım. Halkımla da bir araya gelmiş oldum." dedi.

- Tekbir gecesine katıldı

Widodo, alışverişten sonra yine yerel kıyafetler giyerek Endonezya geleneklerinde arife gecesi imsak vaktine kadar düzenlenen tekbir gecesi programına katıldı.

Tekbir gecesinde ilahiler okunup salavat ve tekbirler getirilirken, ülkede dini bayramların gelişinin duyurulması için kullanılan "bedug" adındaki geleneksel davulun ilk tokmağını Widodo vurdu.

Widodo, dün kılınan teravih namazından sonra, cami önünde bekleyen kalabalığa hitap etmişti. Daha sonra valilik tarafından belirlenen yardıma muhtaç insanlara gıda yardımında bulunan Widodo, gıda paketlerini bizzat taşıyarak, ihtiyaç sahiplerine vermişti.

Widodo'nun, yarınki bayram namazını Padang şehrinde kılacağı, akabinde memleketi olan Orta Java'daki Solo şehrine gideceği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :