Vukuatlı eşek, çocuğa kabusu yaşattı
Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde yaşanan dehşet verici olay, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İşte küçük çocuğun ölümden döndüğü saldırının detayları:
Afyonkarahisar’ın Akkonak köyünde, evinin bahçesinde oyun oynayan 5 yaşındaki F.D.A., aniden bir eşeğin saldırısına uğradı. Çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, saldırgan eşeğin küçük çocuğu önce tekmeleyerek yere düşürdüğü, ardından altına alarak vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdığı görülüyor.
Küçük çocuğun yardım çığlıklarını duyan ağabeyi, eline aldığı sopa ile müdahale ederek kardeşini eşeğin altından kurtarmayı başardı. Yaralanan talihsiz çocuk, ailesi tarafından hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Eşeğin Daha Önce de "Vukuatı" Varmış
Olayın ardından konuşan baba Tolga Aktaş, kızının büyük bir tehlike atlattığını belirterek eşeğin geçmişte de benzer saldırılarda bulunduğunu ifade etti. Aktaş, "Eşek daha önce de birkaç kişiyi ısırmış, bir akrabamıza çifte atmış. Sahibi olduğunu bildiğimiz komşumuz sorumluluk kabul etmedi ancak biz şikayetçi olduk," dedi.
Saldırgan Hayvan Karantinaya Alındı
Olayın kamuoyuna yansımasının ardından Çay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Köy çevresinde yapılan aramalar sonucunda yakalanan eşek, hastalık riski ve saldırganlık durumu nedeniyle karantina altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: