Vodafone 38. İstanbul Maratonu

Vodafone 38. İstanbul Maratonu

Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı sporcuları erkekler ve bayanlar kategorisinde ilk üçü paylaştı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda yarışan Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı sporcuları, erkekler ve bayanlar kategorisinde ilk üçü paylaştı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş'ın start vermesiyle başlayan maratonda, başarılı bir çıkış yaparak başlayan engelli atletler, 42 kilometre süren ve Sultanahmet Meydanı'nda biten etabı başarıyla tamamladı.

Maratona erkekler kategorisinde katılan Ömer Cantay birinciliği, Birol Kamar ikinciliği, Semih Görkem Kıyar da üçüncülüğü elde etti. Bayanlar kategorisinde start alan engelli sporcular Hamide Kurt birinci, Zübeyde Süpürgeci ikinci, Zeynep Acet de üçüncü oldu.

Maratonun sonunda başarılı sporculara madalyaları verildi. Büyük bir coşku yaşayan atletler, sevinçlerini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli sporcuların başarılarıyla gururlandıklarını belirterek, "Onlar çok sıkı ve disiplinli çalışarak sporcu adaylarına da örnek oldular. İlçemizi ve ülkemizi katıldıkları yarışmalarda en iyi şekilde temsil ediyorlar ve madalyalarla dönüyorlar." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :