Vladimir Putin neden sürekli Kur'an okuyor?

Vladimir Putin neden sürekli Kur'an okuyor?

Fuat Uğur, "Putin, eşi Müslüman olduğu için mi Kur'ân okuyor?" sorusunu köşesine taşıdı

Putin, Ankara ziyaretinde yaptığı konuşmasında Kur'an'dan belki de günümüzde en çok ihtiyacımız olan ayetlerden birini okumuştu.  Bunun üzerine "Putin neden Kur'an'dan ayet okudu?" sorusu gündeme gelmiş ve birçok teori ortaya atılmıştı Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu konusunda açıklama yaparken Kur'an'dan ayet okuması üzerine yazdığı yazısında Putin'in neden sürekli Kur'an okuduğu yönünde yeni bir tez ortaya arttı.

Fuat Uğur, Türkiye gazetesinde "Putin, eşi Müslüman olduğu için mi Kur'ân okuyor?" başlıklı yazısına şu ifadeleri kullandı:

fuat-ugur-007.jpg

Geçen eylül ayında, Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen üçlü zirveye damgasını vuran konuşma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den gelmişti. Putin, Orta Doğu’da çatışma hâlindeki ülkelere ve tüm Müslümanlara Kur'ân-ı kerimin Al-i İmran Suresi’nin 103. âyetini hatırlatmıştı:

“Hepiniz toptan, Allah’ın ipine (dinine) sımsıkı sarılın, bölünüp ayrılmayın. Allah’ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın; Hani siz birbirinize düşmandınız da Allah kalplerinizi birbirine ısındırmış ve O’nun lütfu ile kardeş oluvermiştiniz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarındayken oraya düşmekten de sizi O kurtarmıştı. Allah size âyetlerini böylece açıklıyor, ta ki doğru yola eresiniz.”

Ardından da şu çağrıda bulunmuştu:

“Sizi bölen konular arka planda olmalıdır. Manevi yakınlık ön plana çıkmalıdır. Şiddetin kabul edilmezliği konusunda Kur'ân’da âyetler var...”

Herkes heyecanla Putin’in neden Kur'ân’dan âyetler okuduğunu sorguladı.

Bir türlü birlik olamayan, çatışıp birbirini öldüren Müslümanlara bu “tebliğ”in, Rus Ortodoks bir Hıristiyan ya da KGB yetiştirmesi ateist olma ihtimali yüksek birinden gelmesi, Allah’ın Müslümanlara tokadı mıydı?

Oysa Putin’in bu âyetli mesajının mistik değil, son derece somut sebepleri bulunmaktaydı.

 PUTİN’İN EŞİ ALİNA KABAYEVA KİM?

 Hatta ikinci eşinin Müslüman Tatar kızı Alina Kabayeva olması bile değildi bu sebep.

Putin, iki kızının annesi, Ludmilla’dan üç yıl önce sessiz sedasız boşanmıştı. Zaten yaklaşık 10 yıldır Müslüman Tatar kızı Alina Kabayeva ile birlikteydi. Putin, Tatar kızı Alina’ya çok âşıktı. Medyaya göre onunla gizlice evlenmişti ve iki erkek çocuğu vardı. Hatta büyük oğlunun adı Timur’du.

Alina, Dünya Ritmik Jimnastik Şampiyonu ve çok güzel bir kadın. Aynı zamanda Tataristan Özerk Bölgesi’nden Duma’da milletvekiliydi. Putin ile birlikte olunca da Duma’dan istifa etmişti.

Putin’in eski eşi Ludmilla’nın da şu anda bir Avrupa ülkesinde (Muhtemelen Almanya’da) yaşadığı ve yine Rus olan genç ve yakışıklı bir adamla evlendiği söyleniyor.

Türkiye’de futbolla ilgilenenler de Alina’nın babası Marat (Murat) Kabayeva’yı tanırlar. Futbol Teknik Direktörüydü. Ama hakkında çok da iyi şeyler söylenmiyor. Bizdeki uyanıklar kendisini Türkiye’ye getirerek iş adamlarına “İşte Putin’in kayınpederi, eğer Rusya’da iş yapacaksanız kendisiyle konuşmanız yeter” diye tanıtıyorlar. O da Moskova’da iş yapmak isteyen Türk iş adamlarından epey para tırtıklıyor. Hepsi de havalarını alıyor çünkü Marat’ın etkisi sıfır. Zaten kızı Alina da 20 yıldır babasıyla konuşmamakta.

a-033.jpg

Putin-Ludmilla

 

alina-kabaeva-452713_515b97b245017194fe1b.jpg

Putin-Kabaeva

 

PUTİN SÜREKLİ KUR'ÂN-I KERİM OKUYOR

 Yeniden Putin’in Kur'ân âyetlerine ve sebeplerine dönelim.

Rusya Millî Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin’in dediğine göre Rus lider Putin, sürekli Kur'ân-ı kerim okuyor. Bunu ona yakın dostu; Putin’in şimdiki sözcüsü Dimitri Peskov söylemiş.

Sözcü Dimitri Peskov Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği eski ataşelerinden. Şu anda 22 yaşında olan kızı Lisa ise Ankara doğumlu ve Türkiye-Rusya ilişkileri netameli dönemdeyken Antalya’ya gidip “Burası benim vatanım” demiş cesur bir kız.

Evet, Putin, Kur'ân-ı kerim okuyor çünkü bunu yeni uluslararası siyasetinin bir enstrümanı olarak görüyor.

Zira Orta Doğu’daki gerilim ve çatışmanın Rusya’nın içişleriyle de ilgisi var.

Hatırlatalım.

Etiketler :