"Vizyonumuz ATO'yu daha ileriye taşıdı"

"Vizyonumuz ATO'yu daha ileriye taşıdı"

ATO Başkanı Baran:- "Görev süremiz boyunca vadettiğimizden fazlasını yaptık, ortaya konulan vizyon odamızı daha ileriye taşıdı"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, görev süreleri boyunca vadettiklerinden fazlasını yaptıklarını ve Odayı daha ileriye taşıdıklarını belirtti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Baran, Oda'nın meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2016 yılı Aralık ayından bu yana yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Baran, TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından yapılan denetimlerde, kriterleri eksiksiz yerine getirerek "A sınıfı" oda olma başarısını gösterdiklerini ve 5 yıldızlı hizmet sunduklarının tescillendiğini bildirdi.

Meslek komitelerinin tespit ettiği sorunları ve talepleri, ilgili mercilere ileterek çözüm yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirten Baran, "ATO bünyesinde gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarının bir bölümü gençlerin istihdamını artırmaya, bir bölümü de üyelerimiz ve onların çalışanlarının, gelişmesi, yenilenmesine katkı sağlamaya yönelik gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine katıldık. Ticareti geliştirmek ve istihdamı artırmak konuları çalışmalarımızın en başında yer aldı." ifadelerini kullandı.

Başkentte dış ticaret, sağlık ve kongre turizminin gelişimine yönelik projeler gerçekleştirdiklerini aktaran Baran, yaklaşan ATO seçimlerine ilişkin de şunları kaydetti:

"Son seçimde ATO, tarihinin en şeffaf seçim sürecini yaşadı, üye sicil kayıtlarını odanın internet sitesi üzerinden üçüncü kişilerin paylaşımına açtık. Seçimle ilgili liste almak isteyip de alamayan kimse yok. Bu demokratik bir yarış ve sektörünü en iyi şekilde temsil eden, sandıklardan çıkacak. Seçimler, hizmet ve bayrak yarışlarıdır. Yarışlarda aslolan bu koltuklarda üyelere yönelik hizmet vermektir. Görev süremiz boyunca vadettiğimizden fazlasını yaptık, ortaya konulan vizyon odamızı daha ileriye taşıdı. İnşallah bu bayrak daha da ilerilere taşınacak."

Açıklamada, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür'ün seçimlerde aday olmayacağı da belirtildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :