“Visa Pour L’Image” festivalinde AA standına yoğun ilgi

“Visa Pour L’Image” festivalinde AA standına yoğun ilgi

AA standında sergilenen 15 Temmuz darbe girişimine yönelik kitap ve görseller katılımcıların ilgisini çekti- AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Sel:- "Standımızı ziyaret eden yabancı ajans yöneticileri ve dünyaca ünlü foto muhabirleri ülkemizde yaşanan 15

PERPİGNAN (AA) - Anadolu Ajansı’nın (AA) 3. kez katıldığı “Visa Pour L’Image” festivalinde, katılımcılar AA standına yoğun ilgi gösterdi.

Fransa’nın Perpignan kentinde 28.’si düzenlenen dünyanın en önemli gazeteleri, haber ajansları ve dergilerinin üst düzey yöneticileri, fotoğraf editörleri ile foto muhabirlerinin yer aldığı festivale AA adına Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ile Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul katıldı.

Visa Pour L'Image festivalinde, AA standını ziyaret eden foto muhabirleri, AA’nın 15 Temmuz darbe girişimine yönelik fotoğrafları, "Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” kitabı, Istanbul Photo Awards yarışması ve “anadoluimages.com” hakkında Sel ve Yurdakul’dan bilgi aldı.

- 15 Temmuz gerçeği AA görselleriyle daha net görülüyor

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Sel, özellikle bu yıl AA standına gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

“Standımızı ziyaret eden yabancı ajans yöneticileri ve dünyaca ünlü foto muhabirleri ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimini AA’nın gözünden daha net görmenin önemli olduğunu belirtiyor." diyen Sel, Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi adlı kitabın katılımcıların Türkiye'de yaşananları tüm gerçekliğiyle kavraması açısından oldukça faydalı olduğunu vurguladı.

- Foto muhabirleri Istanbul Photo Awards’a ilgi gösteriyor

Festivalde, kendilerine ait portfolyoları AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Sel’e sunan birçok foto muhabirine, Sel ve Yurdakul AA’nın uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards hakkında bilgi verdi.

Sel, son iki yıldır Istanbul Photo Awards’ı kazanan Daniel Berehulak ve Sergey Ponomarev’in daha sonra Pulitzer’i kazanması nedeniyle birçok foto muhabirinin Istanbul Photo Awards’a ilgisinin artığını ifade etti.

Visa Pour L’Image festivaline katılan foto muhabirlerinin Istanbul Photo Awards’da yer almak için bilgi aldığını söyleyen Sel, "Henüz iki yıldır düzenlediğimiz uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards’ın bu kadar ilgi görmesi, yarışmamızın kısa sürede profesyonel haber fotoğrafçılığı alanında saygınlık kazandığı anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

- AA fotoğrafları binlerce katılımcının yer aldığı gecede sergileniyor

Perpignan Açık Hava Tiyatrosu'nda binlerce katılımcı tarafından izlenen ve haber fotoğrafı dünyasının en önemli fotoğraflarının sergilendiği Visa Pour L’Image gösteri gecesinde AA foto muhabirlerine ait çalışmalar da yer alıyor.

Her yıl yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği "Visa Pour L’Image" festivalinin profesyoneller için organize edilen ilk bölümü 4 Eylül’de tamamlanacak. 27 Ağustos’ta başlayan festivalde haber fotoğrafçılığının sorunları, ekonomisi, gelişimi ile yeni teknolojilerin etkilerinin tartışıldığı oturum ve toplantılar da düzenleniyor.

"Visa Pour L’Image" festivali 11 Eylül’de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :