Virane olmuş yurt binası kazanıldı
Bakımsızlıktan viraneye dönen Hayra Hizmet Vakfı Yurdu Seyitharun Pansiyonu olarak yeniden Seydişehir ekonomisi ve turizmine kazandırıldı
Seydişehir’de uzun yıllar önce büyük çabalarla yaptırılan Hayra Hizmet Vakfı Yurdu o zamanlar Seydişehir İHL’de okuyan öğrenci sayısının bin 500’ü geçmesi sebebiyle uzun süre Seydişehir İHL öğrencilerine hizmet verdi. Meslek liseliler için ÖSS zorlaştırılınca İHL öğrenci sayısı da hızla azalmaya başladı. Yüzlerce öğrenciyi barındıran yurt da bakımsız hale geldi ve kapandı. Uzun süre kapalı kalmaktan dolayı bina yıpranmıştı.
Geçen yıl Ses Özel Eğitim Öğretim Sağlık Hiz. A.Ş yurdu teslim alarak bir yıl gibi kısa bir sürede yoğun bir çalışmadan sonra yurdu tekrar hizmet vermeye hazır hale getirdi. Seyitharun pansiyonunda bir kahvaltı vererek yurdu basına tanıtan Seyitharun Pansiyon Müdürü Seyit Mehmet Ünal şu açıklamalarda bulundu: Burası İmam Hatip Lisesi ve Hayra Hizmet Vakıfları’nın yurtları olarak kullanılıyordu. 1998 yılında öğrenci yetersizliğinden dolayı kapanan yurt binası atıl bir vaziyetteydi. Kimliği belirsiz vatandaşlar buraya gelerek binanın içerisinde ahlaka uygun olamayan tavırlar sergileyerek mahalle halkını rahatsız ediyorlardı. Ses Özel Eğitim Öğretim Sağlık Hiz. A.Ş olarak atıl vaziyetteki binayı gerek Hayra Hizmet Vakfı gerekse Seydişehir hayırsever işadamlarının katkılarıyla kullanılabilir ve Seydişehir’e yakışır bir hale getirdik. Pansiyonun Antalya çevre yolu istikametinde Toroslar ve Küpe dağının eteğinde olması ve şehrin stresi ile gürültüsünden uzak bir yerde olması dolayısıyla Seydişehir konaklama turizmine büyük bir katkı sağlamaktadır. Yönetim kurulumuz pansiyonun Seydişehir ile özdeşleşmesi için ismini Seydişehir’in kurucusu Seyit Harun Veli hazretlerinin ismini verdi. Pansiyonumuzda 50 kişilik toplantı salonu, 3 okuma salonu, 3 dinlenme odası, kitaplık ve çalışma salonları ile 28 yatak odası, yemekhane bulunuyor. Yemekhanemiz 98 kişilik kapasiteyle tüm halkımıza hizmet vermektedir.
Fahri Kubilay-Memleket