Vestel'in konsolide gelirleri ilk yarıda yüzde 24 arttı

Vestel'in konsolide gelirleri ilk yarıda yüzde 24 arttı

Ocak-Haziran 2016 dönemine ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlara yönelik yapılan açıklamaya göre şirketin konsolide geliri geçen yılın ilk yarısına kıyasla yüzde 24 artış kaydetti

İSTANBUL (AA) - Vestel'in konsolide gelirleri, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 4,6 milyar liraya ulaştı.

Vestel'den Ocak-Haziran 2016 dönemine ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarına yönelik yapılan açıklamaya göre, şirketin konsolide geliri geçen yılın ilk yarısına kıyasla yüzde 24 arttı.

Böylece ilk yarıda 4,6 milyar lira konsolide gelir elde eden Vestel'in, iç pazardaki cirosunda yüzde 29, ihracatında da yüzde 25 artış kaydedildi. Öte yandan şirketin, 6 aylık faaliyet karı 322 milyon lira, net karı 187 milyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Son yıllardaki en iyi yarı yıl sonucumuzu böylesine zor bir yılda elde etmekten gurur duyuyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ekonomideki belirsizlik ve dalgalanmalara rağmen konsolide gelirlerini yüzde 24 artırdıklarına işaret eden Erdoğan, ihracatta yüzde 25'lik bir yükselişle tüketici elektroniği alanındaki lider konumlarını koruduklarını dile getirdi.

Erdoğan, gelirlerinin beyaz eşyada yüzde 26 ve elektronikte yüzde 23 arttığını aktararak, yarı yıl sonuçlarında istikrarlı şirket politikası, Venus'ün yeni modelinin gördüğü ilgi, operatörlerle yapılan anlaşmalar, Avrupa Kupası ve olimpiyatların etkili olduğunu ifade etti.

Avrupa'da ilk yarıda, TV pazarında yüzde 5'e varan küçülme yaşanırken kendilerinin yüzde 30'un üzerinde büyüdüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Elektronikte iç ve dış pazar toplamda yüzde 23 gelir artışı sağladık ve Türkiye'deki liderliğimizi pekiştirerek Avrupa TV pazarında ikinci sıraya yerleştik. Beyaz eşyada yaptığımız etkili maliyet kontrolü ve yeni ürünlerimizin piyasaya girmesiyle 2016'nın ilk yarısında hem iç pazar satışlarımızı hem de ihracatımızı artırarak yüzde 26'lık bir büyümeye imza attık. 'Gururla yerli' dediğimiz, üretimimize, teknolojimize sonuna kadar güvendiğimiz bu dönemde bu kadar güçlü sonuçlar elde etmek hepimizi sevindirdi. Bu başarıyı mümkün kılan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :