Veriler bugüne ait! Konya'nın iki büyük barajından Altınapa taşmak üzere

Veriler bugüne ait! Konya'nın iki büyük barajından Altınapa taşmak üzere

Kış mevsiminde iyi yağışlar alan Konya, yağışların etkisini görmeye başladı. Su kaynaklarında sorun olan Konya'da Altınapa Barajı'ndaki rekor yükseliş kayıtlara geçti.

Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve su kaynaklarında sorunlar olan Konya'da karların erimeye başlamasıyla birlikte su kaynakları da dolmaya başladı.

Konya'nın iki büyük barajından biri olan Altınapa Barajı'nda seviye yüzde 76'ya yükseldi. Bağbaşı Barajı'nda seviye ise yüzde 39.

altinapa-baraji-su-hacmi-1.pngaltinapa-baraji-su-hacmi.png278119836-4808175532626678-4546076647587548858-n.jpg

KOSKİ'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Altınapa Barajı'nda son 24 ayın en yüksek seviyelerinden biri kayıtlara geçmiş oldu.

Ayrıca KOSKİ'den yapılan açıklamada "Altınapa Barajı doluluk oranları kritik eşik değere ulaştığından ve barajın emniyeti açısından baraj dip savağından, bugün itibariyle D.S.İ tarafından tahliye amaçlı su salınmaya başlanmıştır. Etrafında vatandaşlarımızın dikkatli olmaları önemle duyurulur" cümleleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.