"Veri kayıpları şirketinizin iflasına neden olabilir"

"Veri kayıpları şirketinizin iflasına neden olabilir"

Antalya'da bir araya gelen siber güvenlik sektörünün önde gelen firmaları, siber saldırı ve önleme tekniklerini değerlendirdi- WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez:"Siber saldırı neticesinde kaybedeceğiniz itibar, güvenlik alanına yapa

ANTALYA (AA) - Siber güvenlik sektörünün önde gelen firmaları, son dönemdeki siber saldırılarla önleme tekniklerini değerlendirmek amacıyla Antalya'da bir araya geldi.

Yıl içinde 10 ilde düzenlenmesi planlanan "Secure Day" etkinliğinin sekizincisi Antalya'daki bir otelde gerçekleştirildi.

WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, etkinlikle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, şifre güvenliği, siber saldırılar ve bunlara karşı alınması gereken tedbirlere ilişkin katılımcılarla fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Son dönemde hackerlerin, şifreyi ele geçirerek, firmanın tüm sistemlerine saldırma taktiği uyguladıklarını anlatan Evmez, buna karşın firmaların daha güvenli, etkin korunma yöntemlerini kullanmaları gerektiğini bildirdi.

Siber saldırılar konusunda Türkiye'nin çok fazla saldırı alan bölgede yer aldığına işaret eden Evmez, şunları belirtti:

"Türkiye'de çok fazla siber saldırı olmasına rağmen şirketler bunu yansıtmıyor. Oysaki güvenlik alanında yapacakları yatırımla saldırıların önüne geçebilirler. Siber saldırı neticesinde kaybedeceğiniz itibar, güvenlik alanına yapacağınız yatırımdan daha fazla olabilir. Veri kayıpları şirketinizin iflasına neden olabilir."

Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu da son dönemde özellikle fidye olaylarının ön plana çıktığını söyledi. Bir firmanın bilgilerinin ele geçirildiğini, bunların geri verilebilmesi için karşılığında fidye olarak para istendiğini anlatan Akkoyunlu, firmaların bu tür olaylara maruz kalmamaları için güvenliklerine yatırım yapmaları gerektiğini ifade etti.

Saldırıların ticari ya da siyasi boyutta olduğunu anlatan Akkoyunlu, "Yüzde yüz güvenlik diye birşey yok. Yüzde yüz güvenlik istiyorsak tüm teknoloji ürünlerinden uzak durmamız gerekiyor. Bunu da yapamıyorsak güvenlik katmanlarını güçlendirmeliyiz." dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :