Vergiler için barış vakti

Vergiler için barış vakti

Ekonomik krizi teğet geçmeye çalışan iş çevreleri geçtiğimiz ay sonlanan ‘Varlık Barışı’nın ardından şimdi de ‘vergi barışı istiyor.

Ekonomik krizi teğet geçmeye çalışan iş çevreleri geçtiğimiz ay sonlanan ‘Varlık Barışı’nın ardından şimdi de ‘vergi barışı istiyor. MÜSAD, AKTİSAD ve ASKON başkanları bu konuda bir düzenlemenin şart olduğuna inanıyor.

MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Aslan Korkmaz: Bilindiği gibi Türkiye ve dünya bir ekonomik krizin etkisi altındadır. Ülkelerde bulunan önemli şirketler ne yazık ki bu ekonomik krizden çok olumsuz bir şekilde etkilenmekte, bazıları ne yazık ki varlığını sonlandırmaktadır. Biz MÜSİAD olarak vergi ve varlık barışından yanayız. Zira bu sistemlerle bütçeye giren ödemeler, yeniden yapılandırılan ve düzenli hale getirilen borçlar ülke ekonomisine büyük oranlarda katkı sağlayacaktır.

FİRMALAR RAHAT NEFES ALACAK

AKTİSAD Başkanı Ali Akın: Bugünlerde gözlemlenen en önemli sorunlardan biri vergi tahsilâtında büyük sıkıntı çekilmesidir. Çünkü ekonomik kriz nedeniyle ciddi şekilde parasal sorunlar çeken şirketler ne yazık ki ödemesi gereken vergileri ödeyemiyor. Vergi barışı gerçekten günümüz şartları için olmazsa olmaz bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergi barışı sebebiyle vergiler makul bir ücrete dönüşecek, böylece firmalar da rahat bir nefes alacak.

VERGİLER DAHA RAHAT ÖDENECEK

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım: Ülkemizdeki ekonomik şartlar ortada. Şirketlerin, küçük ve orta ölçekli firmaların birçoğu sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bunların silkelenip kendilerine gelmeleri için vergi barışı düzenlemesine ihtiyaç vardır. Bu şekilde firmalar hem kendi bellerini doğrultacak, hem de vergilerini daha rahat ödeyerek ülkeye katkıda bulunacak. Bu konuda bir an evvel harekete geçilip vergi barışı bekleyen iş çevrelerinin rahatlatılması gerektiğine inanıyoruz. Ali Murat Mırçık-Memleket