Vergi kaçıran Sırp iş adamına 5 yıl hapis

Vergi kaçıran Sırp iş adamına 5 yıl hapis

Belgrad Özel Mahkemesi, oğlunun yaklaşık 3 milyon avro vergi kaçırmasına yardım ettiği gerekçesiyle iş adamı Miroslav Miskovic'e 5 yıl hapis cezası verdi

BELGRAD (AA) - Balkanlar'ın en zengin isimlerinden biri olan Sırp iş adamı Miroslav Miskovic (70), oğlunun yaklaşık 3 milyon avro vergi kaçırmasına yardım ettiği gerekçesiyle Belgrad Özel Mahkemesince 5 yıl hapse mahkum edildi.

Mahkeme, kararın gerekçesi olarak Miskovic'in verdiği tavsiyelerle oğlu Marko'nun yaklaşık 3 milyon avro vergi kaçırmasına yardım etmesini gösterdi.

Mahkeme Başkanı Maja İlic, Miroslav Miskovic'in vergi kaçırma ile ilgili tüm önemli kararları aldığının kanıtlandığını vurgulayarak, bu nedenle daha önce 3,5 yıl hapse mahkum edilen oğlundan daha fazla ceza aldığını kaydetti.

Miskovic'in de dava boyunca oğlunun şirketin sahibi olmasına rağmen işle çok ilgili olmadığını ve her şeye kendisinin karar verdiğini söylediği anımsatıldı.

Kararın açıklandığı duruşmaya katılmayan Miskovic, mahkeme heyetince ayrıca yaklaşık 70 bin avro para cezasına çarptırıldı. 12 Aralık 2012-23 Temmuz 2013 tarihleri arasında tutuklu olarak yargılanan Miskovic'in cezasından, cezaevinde geçirdiği günlerin düşüleceği bildirildi.

Miskovic'in avukatı Zdenko Tomanovic, kararı temyize götüreceklerini belirterek, kararın kanıtlara dayanarak değil, ağır bir siyasi baskı altında alındığını ileri sürdü.

Balkanlar'daki en büyük şirketlerden biri olan Delta Holding'in sahibi olan Miskovic'in servetinin 2 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Delta Holding, tüm Balkanlar'da gayrimenkul, tarım ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler