Venezuela'da kaybolan madenciler

Venezuela'da kaybolan madenciler

Altın madeninde çalışan ve geçen hafta kaybolan 28 işçiden 10'unun daha cesedi bulundu- Çıkarılan ceset sayısı 14'e çıktı

CARACAS (AA) - Venezuela'nın güneyindeki Bolivar eyaletinde kaybolan 28 madenciden 10'unun daha cesedine ulaşıldığı, böylece dünden beri çıkarılan ceset sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.

Savcı Luisa Ortega, bölgede yapılan arama sırasında geçen haftadan beri haber alınamayan, Atenas altın madeninde çalışan 28 işçiden 10'unun daha cesedine ulaşıldığını, böylece çıkarılan ceset sayısının 14'e çıktığını kaydetti.

Ortega, maden ocaklarının kontrolünü ele geçirmek için madencileri öldürdüğü öne sürülen çete üyelerinden bazılarının gözaltına alındığını ve operasyonun sürdüğünü söyledi.

Yetkililer, cesetlerin naylon poşete sarılı olarak, topluca gömülmüş ve tanınmayacak halde bulunduğunu kaydetti.

Savcı Ortega, dün de 28 işçiden 4'ünün cesedine ulaşıldığını açıklamıştı.

Madencilerin kaybolması parlamentoda ele alınmıştı. Muhalefet milletvekilleri, hükümetin Atenas altın madeninde çalışan ve kendilerinden haber alınamayan işçiler için harekete geçmesini istemişti. Maden ocaklarının kontrolünü ele geçirmek isteyen çeteler tarafından öldürüldüğü veya kaçırıldığı ileri sürülen madencilere ne olduğunun aydınlatılmasını talep eden muhalefet üyeleri, olaya bazı emniyet mensuplarının da karışmış olabileceğini iddia etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :