Velilerle öğretmenler "Kadınlar Günü" için sahaya çıktı

Velilerle öğretmenler "Kadınlar Günü" için sahaya çıktı

Denizli'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenci velisi kadınlar ile kadın öğretmenlerden oluşan futbol takımları gösteri maçı yaptı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, öğrenci velisi kadınlar ile kadın öğretmenlerden oluşan futbol takımları "Kadına Şiddete Hayır" sloganıyla maç yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi iş birliğiyle bu yıl 8'incisi düzenlenen "Annem Futbol Oynuyor" organizasyonunda, öğrenci velisi kadınlar ile kadın öğretmenlerden oluşan "Futbolun Sultanları", "Cimbomun Melekleri", "Futbolun Yıldızları", "Gizli Kahramanlar" ve "Finalin Çiçekleri" takımları mücadele etti.

Çamlık Olea Park Futbol Tesisleri'ndeki halı sahada gerçekleştirilen müsabakaları, il hakemleri Müjde Arça ve Leyla Tarlan yönetti.

Maçları tribünden izleyen aileler, futbol oynayan kadınlara tezahüratlarla destek verdi. Karşılaşmalarda gol atan kadınlar, sevinçlerini çocukları ve eşleriyle paylaştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kazananı ya da kaybedeni olmayan gösteri maçları sonunda tüm takım oyuncularına sertifika verdi.

İbanoğlu, sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Kadının elinin değdiği her şeyde başarı vardır, huzur vardır. Bugün kadının ayağının değdiği işte de güzellik görüyoruz. Organizasyona katılan takımlara teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bu etkinliği düzenleyenleri kutluyorum." dedi.

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil de 2010'da başlattıkları bu organizasyon sonrası Denizli'nin profesyonel ligde üç kadın takımının oluştuğunu belirtti.

Bunun futbolla tanışan anneler sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Fil, "Onlar izin verdi çocukların oynamasına. Ben katılımlarından dolayı bütün annelerimize, kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kadına karşı şiddetin önlenmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlediğimiz bu tür organizasyonların devamını istiyoruz çünkü kadının olduğu yerde güzellik vardır, başarı vardır. Kadınlar bizim göz bebeğimiz." diye konuştu.

- İlk kez futbol oynadılar

"Futbolun Yıldızları" takımında yer alan Esra Girgin, maç öncesi yaptığı açıklamada, takımlarına verilen isme rağmen bu organizasyon sayesinde ilk kez futbol oynayacağını kaydederek, heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Girgin, "Önemli olan bugün burada centilmence arkadaşlarımızla güzel bir gün geçirmek. Takımızın adı Futbolun Yıldızları. Gördüğünüz gibi Türk kadınının neler yapabileceğini, başarabileceğini, annelerin sadece evde yemek pişiren, işe giden ve çocuk bakan varlıklar olmadığını ispatlamak için buradayız. Biz de varız, güçlüyüz. Bugün burada her şeyi yapabileceğimizi gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Öğretmen Nuran Yaşa da "Kadının her alanda başarılı olduğunu göstermesi açısından çok güzel. En önemlisi kazanmak kaybetmek değil, çok keyifli vakit geçiriyorlar. Önemli olan bu." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler