Velilerin kafasında tek soru: Okullarda maske zorunluluğu bitti mi? Çocukların maske takması gerekiyor mu?

Velilerin kafasında tek soru: Okullarda maske zorunluluğu bitti mi? Çocukların maske takması gerekiyor mu?

1 haftalık ara tatilinin ardından okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için ders zili çaldı. Pek çok öğrenci, veli ve öğretmenin merak ettiği konuların başında da maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı geliyor.

2022 İkinci ara tatil sona erdi. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki 18 milyon öğrenci için ders zili çalacak. Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin gözü yeni haftada Bilim Kurulu’nda olacak.

Okullarda maske zorunluluğunun kaldırılması beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullardaki maske kullanımı dahil Bilim Kurulu'nda maske ile ilgili önemli kararlar alınacağını belirtti. Peki, Okullarda maske kalkacak mı? Okullarda maske zorunluluğu devam edecek mi?

Maske zorunluluğu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadelerde bulundu;

"Salgının seyri etkisini azaltmaya başladı. Şu an 19’a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Geçtiğimiz yaz 'Maskeli son yazımız olacak' demiştim. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o noktaya gidiyoruz. 'En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun' diye sözüm olmuştu. Endişe etmeyiniz.”

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğuna ilişkin Koronavirüs Bilim Kurulu'nda önemli kararlar alınacağını söyledi. Alınan bilgiye göre, maske zorunluluğuna esneklik getirilmesi bekleniyor. Bakan Koca, geçen yıl "Maskeli son yazımız olacak" dediğini hatırlatarak, "O dönem inanan çok olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi, yaza giriyoruz. Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun" dedi.

BİLİM KURULU EN ÖNEMLİ TOPLANTISINI YAPACAK
Koronavirüs Bilim Kurulu'nun özellikle haftaya, bugüne kadar yaptığı en önemli toplantılarından birini yapacağını belirten Koca, "Özellikle maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da haftaya Bilim Kurulu değerlendirmiş olacak" dedi.

İLK ETAPTA OKULLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR
Sabah'ın haberine göre, önümüzdeki hafta çarşamba günü toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu'nda maske zorunluluğuna esneklik getirilmesi konusunda adım atılacağı ve bu çerçevede ilk etapta okullarda maske uygulamasına son verileceği belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.