Vatandaşa Doğalgaz Faturası Oyunu

Vatandaşa Doğalgaz Faturası Oyunu

Elektrik faturaları gibi doğalgaz faturalarında da oyun oynandığı ortaya çıktı. Vatandaşa 20 günde kesilen iki fatura aboneleri şoke etti.

Elektrik faturalarından vatandaşın şikayeti bitmeden doğalgaz faturalarından yeni bir haber geldi. Ankar'nın doğalgaz dağıtımını yapan Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin mü abonelere 20 günde iki fatura gönderdiği ortaya çıktı.

40 GÜNDE 320 İLE 460 LİRA ARASI FATURA

Abonelere 2 Şubat'ta ortalama 170-250 lira ısınma faturası ödeyen Ankaralılar, 23 Şubat'a ortalama 150-210 lira daha fatura ödemek zorunda kaldılar..

VATANDAŞ ZOR DURUMDA

Tüketici dernek temsilcileri uygulamaya tepki gösterdi. Emekli, memur, işçi ayda bir maaş alırken kesilen çift faturanın vatandaşı mağdur ettiğini belirttiler.

BAŞKENT DOĞALGAZ'DAN SAVUNMA

Başkent Doğalgaz yetkilileri, normalde faturaların 30 günde bir kesildiğini ancak bu ay bazı teknik sebeplerden 20 günde bir faturalandırma yapıldığını itiraf etti. Firma, faturalara itiraz edilebileceğini söyledi.

DEVLET SADECE İZLİYOR

Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım şirketlerinin mevzuata aykırı olarak başlattığı '45 günlük okuma' skandalıysa ise devam ediyor. Şirketler aylık gelen faturaları 45 günde bir gönderdiği için vatandaşın ödediği KDV artıyor. EPDK şirketlere uyarı yazısı yazmakla yetindi.

"VATANDAŞIN CEBİ YANDI"

Faturalardaki süre oyununa hükümetin ve devlet kurumlarının acele müdahale etmesini isteyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, "Mevzuata aykırı olarak faturalandırma yaparak aylık maaş alanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok" dedi. Mevzuatta sayaç okuma süresinin 30 gün olduğunu kaydeden Çakar, şirketlerin tüketiciye aylık fatura göndermek zorunda olduğunun altını çizdi. Çakar, "İnsanlar zaten dar gelirli. Ayda iki fatura ödemek cüzdanlarını boşaltacak" tepkisi gösterdi. (Kaynak:Sözcü)

 

Etiketler :