Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"Şeker fabrikalarının satışa çıkartılması, sanayimize, işçimize, işçi haklarına, istihdama, pancar üreticilerimize, çiftçimize, milli ekonomimize, halk sağlığına, vatan savunmasına ağır darbedir"

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Şeker fabrikalarının satışa çıkartılması, sanayimize, işçimize, işçi haklarına, istihdama, pancar üreticilerimize, çiftçimize, milli ekonomimize, halk sağlığına, vatan savunmasına ağır darbedir." dedi.

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 14 fabrikanın özelleştirilecek olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özelleştirilecek fabrikaların pancar işleme kapasitesinin yılda 8 milyon 603 bin ton olduğunu, bu miktarın Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) toplam kapasitesinin yüzde 66'sına denk geldiğini belirten Perinçek, "Geçmiş bütün özelleştirme tecrübelerinde yaşadığımız bir gerçek var. Bu özelleştirmelerin çoğunda fabrikalar kapatıldı, kapılarına kilit asıldı. İşçiler sokağa atıldı. O nedenle bunu özelleştirme değil, milli şeker sanayimizin tasfiyesi olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Perinçek, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin Türkiye'yi şeker ithalatına mecbur edeceğini iddia ederek, "Şeker fabrikalarının satışa çıkartılması, sanayimize, işçimize, işçi haklarına, istihdama, pancar üreticilerimize, çiftçimize, milli ekonomimize, halk sağlığına, vatan savunmasına ağır darbedir. Bu alınan kararın her tarafından Türkiye karşıtlığı akmaktadır." diye konuştu.

Türkiye'deki pancar üretiminin, tarım faaliyeti içerisindeki önemine işaret eden Perinçek, şeker fabrikalarına pancar satan yaklaşık 50 bin üreticinin, özelleştirmelerin ardından pancar üretemez duruma geleceğini ve başka alanlara yönelmek zorunda kalacağını savundu.

- "Seçim ittifakları partiler için özgürlük"

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doğu Perinçek, siyasi partilerin seçim ittifakı yapabilmesine ilişkin düzenlemeyi içeren kanun teklifine ilişkin, seçim ittifakları yapmanın partiler için özgürlük olduğunu, bunu Türkiye için iyi bir gelişme olarak gördüklerini kaydetti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :