Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"Önemli siyasi yönelişler, Türkiye'nin önünde durmaktadır. Bu da en başta Suriye ile dostluk ve dostluğun ötesinde askeri işbirliği, siyasi işbirliği ve tabii İran'la Irakla Rusya ile işbirliği. Bu işbirlikleri olmadan maliyetler ne yazık ki yüksek oluyor

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Önemli siyasi yönelişler, Türkiye'nin önünde durmaktadır. Bu da en başta Suriye ile dostluk ve dostluğun ötesinde askeri işbirliği, siyasi işbirliği ve tabii İran'la, Irak'la, Rusya ile işbirliği. Bu işbirlikleri olmadan maliyetler ne yazık ki yüksek oluyor. Onun için bu işbirliği Mehmetçiğin başarısı açısından, Türkiye'nin geleceği açısından artık yakıcı önem kazanmıştır." dedi.

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat Kalkanı Harekatında üstlendiği görevi başarıyla sürdürdüğünü ve yüreklerin Mehmetçik için çarptığını söyledi.

TSK'nın Münbiç'e ilerlerken bazı siyasi önlemlerin alınması gerektiğini belirten Perinçek, "Önemli siyasi yönelişler Türkiye'nin önünde durmaktadır. Bu da en başta Suriye ile dostluk ve dostluğun ötesinde askeri işbirliği, siyasi işbirliği ve tabii İran'la Irak'la Rusya ile işbirliği. Bu işbirlikleri olmadan maliyetler ne yazık ki yüksek oluyor. Onun için bu iş birliği Mehmetçiğin başarısı açısından, Türkiye'nin geleceği açısından artık yakıcı önem kazanmıştır. Hükümeti de ve Cumhurbaşkanını da dikkate davet ediyoruz." dedi.

Fırat Kalkanı Harekatının amacına değinen Perinçek şunları söyledi:

"Bugünkü haritada somut olan mesele ve Fırat Kalkanı Harekatıyla ulaşmak istediğimiz hedef, Amerika orada bir Kürdistan kurmak istiyor. Barzanistan'ı iki kez Irak'ı işgal ederek, 1,5 milyon kardeşimizi, Arabımızın, Kürtümüzün, Türkmenimizin kanlarını dökerek oraya bir Barzanistan kurmuş. Türk ordusu girdi ve orayı hançer gibi biçti. Suriye istikrarsızlaştırıldı ve iç savaş yoluyla da yüz binlerce Müslümanın kanı döküldü. İşte Kürdistan böyle Müslüman kanıyla kuruluyor. Somut hedefi Amerika'nın, orada o Kürdistan'ı kurmak. Kürdistan'ın yerel kurucusu da İsrail. Hem Kürdistan'ı destekliyor hem de PKK'yı destekliyor."

ABD'nin planını bozmak için Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı yaptığını, Mehmetçiğin bunun için can verdiğini ifade eden Perinçek, "Başbakan ile Barzani'nin buluşmasında Başbakan'ın arkasına asılan Kürdistan bayrağının anlamı ne? Neyin nesi o Kürdistan bayrağı? Kürdistan planını bozmak için Fırat Kalkanı Harekatı yapıyoruz, can veriyoruz. Türkiye'nin geleceği buna bağlı. Sonra da Ankara'ya Kürdistan bayrağını asıyoruz. 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' deniyor ya. Ya Fırat Kalkanı Harekatı doğru ya da Kürdistan bayrağı doğru, ikisinin birden doğru olması mümkün değil." değerlendirmesini yaptı.

Bayrağın asılmasını eleştiren Perinçek, bunun hukuk dışı olduğunu savundu.

Bu konuda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuya ilişkin tutumunu da merak ettiklerini kaydeden Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklama yapmamasını da eleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :