Vatan borcunu demokrasi nöbetinde ödüyor

Vatan borcunu demokrasi nöbetinde ödüyor

Çocukken geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle bedensel engelli olan ve bu nedenle askerliğini yapamamanın üzüntüsünü yaşayan Ayhan Şahin, her akşam "vatan borcu" olarak nitelendirdiği demokrasi nöbetlerine katılıyor - Şahin:- "Hep içimde kalmıştır,

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN- Bedensel engelli olması nedeniyle askerliğini yapamayan Ayhan Şahin, her akşam "vatan borcu" olarak nitelendirdiği demokrasi nöbetlerine katılıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın halkı sokağa davet etmesiyle başlayan demokrasi nöbetlerine katılan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta içi iş çıkışı, hafta sonları ise eşi ve iki çocuğuyla birlikte kurduğu çadırlarda kalarak nöbet tuttuğunu ifade etti.

Şahin, iki buçuk yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle yaşamını engelli olarak sürdürmek zorunda kaldığını, askerlik yapamadığı için üzüntü duyduğunu söyledi. Şahin, demokrasi nöbetlerini vatan borcu olarak gördüğünü, burada nöbet tutarken hiç bir şekilde yorulmadığını belirtti.

Vatana sahip çıkmanın engel tanımadığına vurgu yapan Şahin, "Hep içimde kalmıştır, 'vatan için ne yapabiliriz, nöbet tutabilir miyiz' diye... Hamdolsun Rabbim bana bu şekilde vatanım için nöbet tutmayı nasip etti. Ben ne kadar şükretsem azdır" ifadelerini kullandı.

- "Orada olmam benim için bir fırsattı"

Ankara Üniversitesinde memur olarak çalışan evli ve iki çocuk babası Şahin, darbe gecesi haberi alır almaz, önce AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığına, ardından da Emniyet Müdürlüğüne giderek darbecilere karşı mücadele ettiğini anlattı.

Korku dolu anların yaşandığı o geceden sonra iki çocuğuna yaşadıkları travmayı anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bizim başka gidecek, sığınacak bir vatanımız yok. Ve bu vatan kolay elde edilmedi. Bu vatanı kazanırken Çanakkale'de ninelerimiz, ablalarımız, büyüklerimiz, artı hastalarımız ellerinden geldiğince mücadele ettiler. Ben de engelime rağmen çıktım. Belki diyordum 'Elimden çok fazla bir şey gelmez' ama orada olmam benim için bir fırsattı, çünkü ben eve gidince çocuklarıma bunu gururlanarak anlattım. O gece resmen biz cehennemi yaşadık. Eve gittiğimde kendime hakim olamıyordum artık gözlerimden yaşlar sel gibi akıyordu. Çünkü kendi askerimizin ölmesine sevinir hale geldik, kendi uçağımızın düşmesini istiyorduk. Ellerimizi açarak Allah'tan bunların kahrolmasını istiyorduk. O derece kötü bir psikoloji içerisine büründük. 365 gün Reisimiz emretse 'burada nöbet tutacaksınız' diye Allah'ın izniyle gücümüz kuvvetimiz yettiğince burada nöbet tutmaya devam edeceğiz inşallah."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :