Vasiyetiyle 3 kişiye hayat verecek

Vasiyetiyle 3 kişiye hayat verecek

Çanakkale'de, beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, vasiyeti üzerine 3 hastaya nakledilecek- Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Ülkü:- "Aydın, 20 yıl önce tedavi için gittiği İstanbul'da organ bekleyen hastaları görerek, onlar için bir şeyler yapm

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Çan ilçesinde, geçirdiği rahatsızlık sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin iki böbreği ve karaciğeri, Bursa'daki 3 hastaya nakledilecek.

Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, 65 yaşındaki Abdullah Aydın, geçtiğimiz gün beyin kanaması nedeniyle Çanakkale Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Burada tüm müdahalelere rağmen Aydın'ın beyin ölümü gerçekleşti. Aydın'ın eşi ve kızı, organları bağışlama kararı aldı.

Operasyonla, Aydın'ın iki böbreği ile karaciğeri, Bursa Özel Acıbadem Hastanesindeki 3 kişiye nakledilmek üzere alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü uzman doktor Azem Ülkü, Aydın ailesinin, üzücü olayın ardından büyük duyarlılık gösterdiğini vurguladı.

Ülkü, şunları kaydetti:

"Aydın, 20 yıl önce tedavi için gittiği İstanbul'da organ bekleyen hastaları görerek, onlar için bir şeyler yapmak istemiş ve organ bağışında bulunmuş. Ailesini de bu konuda bilgilendirerek, organlarının bağışlanmasını vasiyet etmiş. Yaşam içinde birçok acı yaşamış, 5 yıl önce eşi böbrek yetmezliğinden diyalize girmeye başlamış. Bu arada 38 yaşında oğlunu kaybetmiş. Yaşam, Abdullah Aydın için acılar ile gelirken o, yaşamının sonunda 3 güzel insanın elinden tutarak, onların yaşama yeniden tutunmasına vesile oldu."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :