Varol Bülbül konuştu: Takımınıza küsmeyin!

Varol Bülbül konuştu: Takımınıza küsmeyin!

Konyaspor eski gol krallarından Varol Bülbül Memleket'ten Veli Özkan'a konuştu.

Torku Konyaspor’da 1984 / 87 yılları arasında futbol oynamış ve gol krallığı yaşamış Varol Bülbül, namı diğer ‘Sarı Varol’ ile Eskişehir’de özel röportaj yaptık. Beraber futbolculuk yıllarına gittiğimiz Varol Bülbül ile günümüzdeki Konyaspor’un son durumunu da konuştuk. Bülbül, taraftarlara seslenerek ‘Skor değil, takım taraftarı olmanızda fayda var. Futbolda yenmek de var yenilmek de. İki maç kaybedince takıma küsmeyin, teknik direktör ve futbolcularınızı destekleyin’ dedi

893905_10152053720829479_157185750_o.jpg

 

*Konyalı sizi unutmadı. Sarı Varol deyince herkes biliyor sizi. Bunun nedenini neye bağlıyorsunuz?

Sadece futboldan ya da futbolculuktan dolayı olduğunu zannetmiyorum. Bu bir gönül bağı… Benim de şuan Konyalıya karşı bir gönül bağım var. Bizler futbolcuyuz, geliriz- gideriz. Başkanlar, hocalar gelir-gider. Bir gönül bağı var ama onun nedenini ne ben bilirim ne de o seyirci bilir. Bizimki futbolculuktan öte dostluktu diyebilirim.

1456074_10152026534782458_1921713278_n.jpg

*Konyaspor’da 3 yıl oynamıştınız değil mi?

Evet, 3 yıl forma giyim. Konyaspor’daki 2. Yılımda gol kralı oldum. Daha sonra çok büyük para kazandırarak birinci ligdeki Kocaelispor’a transfer olmuştum.

 

*O dönemki Konyaspor ile bu dönemki Konyaspor arasında ne gibi farklılıklar var?

Tribünler hep coşkuluydu. İnanır mısınız iğne atsanız yere düşmeyecek derecede insan seli vardı. Şuan ki Konya seyircisini takip ediyorum, Konyaspor’un da her maçını izlşiyorum. Yakın zamanda yine geleceğim. Geçen sezon Sivasspor maçına gelmiştim. Konyaspor taraftarını da çok beğeniyorum. Takımın hiç kuşkusuz itici bir gücü... Konyaspor taraftarına diyeceğim; takımlarına daha çok destek versinler, daha çok sahip çıksınlar. Futbolda galibiyetler olur, mağlubiyetler olur. Mağlup olduğu zamanlar küsmesinler. Konyaspor, şuan iyi yolda. Ligde konum olarak iyi yolda... Seviyorum Konyaspor’u yenince seviniyorum, yenilince inanın üzülüyorum.

10313145_10152411165117458_1775317309346689112_n.jpg

*Hala yuvanız olarak görüyorsunuz, Konya’yı unutamamışsınız…

Tabi Konya benim yuvam. Az evvel anlattığım bağdan kaynaklanıyor. Bir güç var ve o güç beni Konya’ya çekiyor. Ben de tarif edemiyorum.

 

*Konyaspor’un bu sezon yaptığı sükseyi nasıl değerlendireceksiniz? 

Şuan ki Konyaspor’un ligdeki yerinden memnunum. Futbolda kazanmak da var kaybetmek de. Takım 3 maç kazanır, 2 maç kaybeder, futbolda bu tür reaksiyonlar olur. Üst sıralarda kalmasını istiyorum.

 

*Aykut Kocaman’ı nasıl buluyorsunuz, bir şans mı takım için?

Aykut Kocaman, şuan Konyaspor’da üstüne düşen görevi yerine getiriyor, başarılı da buluyorum. Aykut Kocaman, Konyaspor için bir şans olabilir ama Konyaspor da Aykut Kocaman için bir şanstır. Konyaspor camiasında herkes çalışamaz. Aykut da orada üstüne düşen görevi yaptı. İki taraf da birbiri için şanstır.

 

*Sizin zamanınızdaki futbolla günümüz futbolu arasında ne gibi farklılıklar var?

Oyunsal olarak da tempo olarak da büyük farklılık var. En önemlisi şartlar çok daha elverişli. Tesisler olarak baktığımızda futbolcular ve antrenörler çok daha iyi şartlarda çalışıyorlar. Şuan ki tesisler de şuan ki şartlarda bizim dönemimizdeki oyuncular olsa kalite daha da ağır basardı. Geçmişteki oyuncu grubu bu tempoyu, bu şartlar altında yakalasaydı Türk futbolu daha da ileri giderdi.

 

*Geçmişteki futbolcuların tanıtılamaması veya vitrine çıkamaması o dönemde sosyal medyanın olmayışından kaynaklanıyor diyebilir miyiz?

Teknolojiyi bırak, o dönem cep telefonu bile yoktu. Bizim lojmanımız o zamanda Zafer Meydanı’ndaydı. Biz de gelmişiz çocuk yaşta, telefon bekliyoruz. Orhan Berk ağabey vardı zamanında. Allah rahmet eylesin… Çok sevdiğim bir gazeteciydi. Telefon diye bağırırdı biz hemen dışarı çıkardık. Yeşil bir ankesörlü telefon.. Öyle bir ortamdan böyle bir ortama geldik. Eskiden teknolojinin zayıf olması, nice yıldızların parlayamadan sönmesine neden oldu.  Fakat 30 yıl geçmesine rağmen Varol Bülbül unutulamıyor. Gönül bağının teknoloji ile alakası olmadığını da görüyoruz.

 

Sizin zamanınızda Konya nasıldı, zamanınızı nasıl geçiriyordunuz?

*Mütevazi bir hayatımız vardı. Antrenman- lojman, lojman – antrenman.. Zafer Meydanı’nda dolaşırdık, kent sinemasına giderdik. Meram’ı çok severdim. Hala da seviyorum. Geçen sene geldiğimde yine gittim gezdim. Eskiyi yad ettim. Konya, şehircilik olarak da çok gelişti. 

 

*Son olarak ahde vefa oluşumunun size yaptığı ziyaret hakkında neler söyleyeceksiniz?

Bu işi organize eden, başlatan Konyalı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bizler de bu olayın artmasını artık sadece Konyaspor olarak değil, Türkiye’ye yayılacak bir olay olacağına inanıyorum. Konyalıya da bu yakışırdı, çok çok iyi oldu. Onlar bizi, biz onları hatırladık. Tanışamadığımız arkadaşlarla tanıştık. Sarıldık, öpüştük bundan daha güzel mutluluk verici ne olabilir ki…


Veli Özkan
 

Önceki ve Sonraki Haberler