Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk gününde gerçekleştirilen 46'ı sivil, 48 kişinin yaralandığı saldırıya Trakya'da vatandaşlar tepki gösterdi

EDİRNE/KIRKLARELİ/TEKİRDAĞ (AA) - Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk gününde gerçekleştirilen 46'ı sivil, 48 kişinin yaralandığı saldırıya Trakya'da vatandaşlar tepki gösterdi.

Edirne'de yaşayan vatandaşlardan Süleyman Kılıçaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'daki terör saldırısını kınadı.

Kılıçarslan, "Türkiye Cumhuriyeti bu terör olaylarını önleyecektir. Önlemelidir çünkü biz ülkemiz için evlatlarımızı güneydoğuda şehit veriyoruz. Artık vatandaşlar da bu olaylara sessiz kalmayarak tepki göstermiştir. Bizim ülkemizde terör olaylarını bitirecek çok büyük insanlar var. Darbe girişiminin yaşandığı gece halk sokağa çıkmasaydı bu olaylar önlenemezdi. Halk olmazsa Türkiye Cumhuriyeti olmaz. Teröre de bu şekilde karşı koyduğumuzda bu olaylar azalarak sonlanacaktır." diye konuştu.

Vatandaşlardan Sebahattin Yiğitoğlu ise tüm vatandaşların teröre karşı kenetlendiğini söyledi.

Doğu'da yaşan vatandaşların her şeyin farkında olduğunu belirten Yiğitoğlu,"Terör örgütü eskiden bu yana çocukları öne sürüyordu. Ancak şimdi oradaki hakta bu tür olaylarda çocuklarını kaybetmemek için tepki gösteriyor. Biz de tepki gösteriyoruz. İnsanlar bu olaylardan bıktı. İnşallah bu tür olaylar artık olmazı" dedi.

- Kırklareli

Kırklareli'nde yaşayan vatandaşlardan İlker Kayrak ise Kurban Bayramı'nda olduğu gibi Türk milletinin her zaman teröre karşı tek yürek olduğunu ifade etti.

Mevlüt Tunç da terörün her türlüsünü nefret ve şiddetle kınadıklarını Türk milletinin hiçbir oyuna kanmayacağını aktardı.

- Tekirdağ

Tekirdağlı vatandaş Tolga Kızılkaya, teröre karşı her zaman tepkili olduklarını söyledi.

Kurban Bayramı gibi kutsal bir günde yapılan terör saldırısını lanetlediklerini ifade eden, Kızılkaya, "Bugün bunların yaşanması çok kötü bir şey. Lanet olsun, terör hiçbir zaman iyi bir şey değil. Bunları destekleyenlere de lanet olsun" dedi.

Ozan Serkan Varan da terör saldırısına tepkilerinin büyük olduğunu ve bunu her zaman da gösterdiklerini ifade ederek, "Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilen bu terör saldırısını büyük bir tepkiyle kınıyoruz. Bu, bizim birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmayacak. Bütün halk el ele vererek bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler