Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısı

Başkale ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan biri emekli 3 güvenlik korucusu ve bir vatandaşın cenazesi, gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi

VAN (AA) - Van'ın Başkale ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan biri emekli 3 güvenlik korucusu ve bir vatandaşın cenazesi defnedildi.

İlçeye bağlı Eşmepınar Mahallesi yakınlarında dün PKK'lı teröristlerce bir minibüse yapılan silahlı saldırıda şehit olan güvenlik korucusu Ekrem Keskin (45), kardeşi emekli güvenlik korucusu Şabettin Keskin (64) ve amcasının oğlu güvenlik korucusu Hüsnü Keskin (52) ile sivil Mehmet Demir'in (27) cenazeleri, Van'daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Filo Komutanlığındaki törenin ardından, helikopterle Başkale'ye getirildi.

İl Müftüsü Nimettullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından omuzlarda taşınan cenazeler, Eşmepınar mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Şehit eşleri ve çocuklarının Kürtçe ağıtlar yaktığı törende, kalabalık uzun süre gözyaşı döktü.

Kadın komutanların teselli ettiği şehit yakınları, terör örgütüne tepki gösterdi. Şehit çocukları da babalarının mezarlarını çiçeklerle süsledi.

Vali İbrahim Taşyapan, törende yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliği hiçbir gücün yıkamayacağını ve kardeşliği bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Kötülerin dünyaya hakim olamayacağını vurgulayan Taşyapan, "Onlar bizi üzebilir ama Allah onları hiçbir zaman muvaffak etmeyecektir. Bütün şehitlerimiz bizim için çok değerlidir. Hem akraba olarak hem de devlet olarak geri kalanları bu dünyada yalnız bırakmayacağız. Onların bu dünyada en iyi şekilde yaşamalarını sağlamaya çalışacağız. Bu da bizim devlet olarak görevimizdir." dedi.

Törene İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, Hudut Alay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu ve Başkale Kaymakamı Abdülselam Öztürk de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :