Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısı

Van'da vatandaşlar, İpekyolu ilçesinde teröristlerin polis evi ve polis merkezinin bulunduğu binaya, patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıya tepki gösterdi- İş yeri sahibi Dündar:- "İnşallah suçlular en kısa zamanda bulunur ve hak ettiği cezayla cez

VAN (AA) - Van'da vatandaşlar, İpekyolu ilçesinde teröristlerin polis evi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

İskele Caddesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından vatandaşlar, zarar gören iş yerlerini temizlemek için çalışma başlattı.

Patlamanın meydana geldiği bölgede mobilya mağazası bulunan Semih Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dün gece çok vahim bir saldırının yaşandığını söyledi.

Patlamada ölen ve yaralananların bulunduğu anımsatan Dündar, "İş yerlerimiz çok büyük hasar gördü ama bizim için üzücü olan patlamada ölenlerin olması ve çok sayıda kişinin yaralanması. İnsanlar boş yere hayatını kaybetti. Mal her türlü geri gelir ama can geri gelmez. İnşallah suçlular en kısa zamanda bulunur ve hak ettiği cezayla cezalandırılır. Adalete inanıyoruz. Allah büyüktür." dedi.

- "Bunu hiçbir Müslüman yapmaz"

Vatandaşlardan Murat Erbaş ise terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birinin arkadaşının iş yerinde çalıştığını anlattı.

"Allah bu yaşananları kabul etmez." diyen Erbaş, "Bunu hiçbir Müslüman yapmaz. Devletimizin atacağı adımları bekliyoruz." ifadesini kullandı.

- "Yaşananlar tam bir canilik"

Saldırı sonrasında yaşananların kameraya yansıdığı düğün salonunun işletmecisi Ferhat Özister de saldırı sırasında düğün salonunda olduğunu belirtti. Özister, patlama sırasında düğün salonunda yaşananları şöyle anlattı:

"Bir çiftimizin düğünü vardı. Patlama oldu ve insanlar can havliyle kaçmaya başladı. Herkes kendi canının derdine düşmüştü. Birçok insan şahsi eşyasını bırakarak kaçtı. Ayakkabısını bile giyemeden kaçan insanlar oldu. Bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Gelinle damat saldırı sırasında halaydaydı. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Düğünün sonlarına doğruydu. Gelinle damadın kaçtığını gördüm. Yaşananlar tam bir caniliktir."

Özister, saldırı sonucu düğün salonunun kullanılamaz hale geldiğini sözlerine ekledi.

- "Şiddetle çözümün yaşandığı bir örnek görülmedi"

Fırın sahibi Cevher Yıldırım da patlamanın yaşandığı sırada fırından ekmek çıkardıklarını anlattı.

Büyük bir patlama sesi duyduklarını ve hemen kendilerini sokağa attıklarını belirten Yıldırım, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddetle çözümün yaşandığı bir örnek görülmedi." diye konuştu.

Bu arada çevresinde geniş güvenlik tedbiri alınan polis merkezine dev Türk bayrağı asıldı.

İskele Caddesi'nde polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda bir polis şehit olmuş, iki vatandaş hayatını kaybetmiş ve 20'si polis 73 kişi yaralanmıştı. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler