Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sarıgül için 2004-2008 yıllarında görev yaptığı Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki arkadaşları tarafından mevlit okutuldu

ÇANAKKALE (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül için 2004-2008 yıllarında görev yaptığı Eceabat'ta arkadaşları tarafından mevlit okutuldu.

Eceabat Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından okunan mevlide katılanlara, daha sonra ikramda bulunuldu.

Şehidin arkadaşlarından İlhami Gezici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıgül'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Sarıgül ile şehit olmasından yaklaşık 2 hafta önce telefonla görüştüğünü belirten Gezici, "Bana, 'Bizler burada huzur sağlıyoruz. Memleketimiz refaha ulaşacak. Sene sonunda her şeyimiz çok güzel olacak' demişti." şeklinde konuştu.

Mevlide katılan Yıldız Erdemoğlu ise eşinin Kore gazisi olduğunu ifade ederek, "Şehitler, askerler hep benim evlatlarım, canım, ciğerim. Keşke onlar ölmeseydi de ben ölseydim." dedi.

Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolunun 24 Mayıs'ta bölücü terör örgütü mensuplarınca kesilerek 10 tırın yakılması olayına müdahale için bölgeye giden zırhlı aracın geçişi sırasında, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Saldırıda Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu 6 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı. Van'daki törenin ardından helikopterle Bitlis'in Ahlat ilçesine gönderilen Sarıgül'ün cenazesi, daha sonra şehitlikte toprağa verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :