Van'daki terör saldırılarına tepkiler

Van'daki terör saldırılarına tepkiler

Konya STK İcra Heyeti Başkanı Görgülügil:- "Son zamanlarda terör örgütünün en stratejik noktaları imha edildi, 'kale' dedikleri yerler temizlendi. Bunun acısını çıkarmak için bayram günü kurban kesen, ziyaret yapan insanları hedef aldılar. En şiddetli şek

KONYA (AA) - Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, Van'daki terör saldırısına ilişkin, son zamanlarda terör örgütünün en stratejik noktalarının imha edildiğini, 'kale' dedikleri yerlerin temizlendiğini belirterek, "Bunun acısını çıkarmak için bayram günü kurban kesen, ziyaret yapan insanları hedef aldılar. En şiddetli şekilde lanetliyorum." dedi.

Görgülügil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya ile Van sivil toplum kuruluşları arasında köprü bulunduğunu, bu kapsamda Van'a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Terörün kutsal ve mübarek gün tanımadığını, bayram ve özel gün nedir bilmediğini ifade eden Görgülügil, insanlıktan nasibini almamış örgütün dininin, imanının ve mukaddesatının olmadığına dikkati çekti.

Son zamanlarda Türkiye'nin yurt içinde ve dışında teröre karşı başarılı operasyonlar yürüttüğünü vurgulayan Görgülügil, şunları belirtti:

"Terörün kökü kazındıkça intikam hırsıyla bayram seyran demeden eylemler yapıyorlar. Bunların insafı yok. Devlet büyük kararlıkla bunların üstüne gidiyor. Asker ve polisimiz, adeta 'Girilmez' dedikleri inlerinde bunların kökünü kazıyor. Son zamanlarda terör örgütünün en stratejik noktaları imha edildi, 'kale' dedikleri yerler temizlendi. Bunun acısını çıkarmak için bayram günü kurban kesen, ziyaret yapan insanları hedef aldılar. En şiddetli şekilde lanetliyorum. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Yaralılarımıza da şifa versin."

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal da terör saldırılarının arkasında Türkiye'nin istikbalini ve istiklalini karartmak isteyen dış güçlerin olduğunu bildirdi.

Darbe kalkışmasını milletin püskürttüğünü anlatan Uysal, "Dış güçlerin maşalarının gerçekleştirdiği terörü de milletçe püskürteceğiz. Bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Devlet ve millet olarak bunun üstesinden geleceğiz. Van'daki İHH teşkilatıyla iletişim halindeyiz. Mağdurlara yardımcı olmak için üzerimize düşeni yapacağız. Terör saldırısını telin ediyorum." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :