Van'daki sel

Van'daki sel

Çaldıran'da etkili sağanak nedeniyle Yeniyaka, Zülfubulak ve Güngören mahallelerinde, 19 ev, 9 ahır ve 11 tandır evi kullanılmaz hale gelirken, buğday ve arpa tarlaları da zarar gördü

VAN (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesindeki sel nedeniyle, ilçenin bazı mahallelerindeki birçok ev, ahır ve tandır evi kullanılamaz hale geldi.

İlçede etkili sağanak nedeniyle Yeniyaka, Zülfubulak ve Güngören mahallelerinde 19 ev, 9 ahır, 11 tandır evi ile buğday ve arpa tarlaları zarar gördü.

Sele maruz kalan vatandaşlar evlerine giremezken, yağışın durmasıyla mahalleliler sele kapılan eşyalarını aramaya başladı.

Yeniyaka mahalle muhtarı Medeni Kaya, selden dolayı bayram sevincinin buruk bir şekilde yaşadıklarını belirterek, "Bayram boyunca 2 kez sel felaketine maruz kaldık. İlçe halkı olarak bu bayramı iyi karşılayamadık. Gerek öbür mahallelerde gerekse mahallemizde hasar oluştu. Mahsullerimiz ve ev eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Umarım bu felaketleri tekrar yaşamayız. Bu süreçte bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :