Van'daki cinayeti "kumaş parçası" çözdü

Van'daki cinayeti "kumaş parçası" çözdü

Erciş ilçesinde yaklaşık 3 ay önce yakılarak öldürülen M.A'nın failleri, polis ekiplerince, olay yerindeki yanmamış kumaş parçasından yola çıkılarak bulundu- Olayla ilgili tutuklanan 4 şüphelinin evinde silah ve yanıcı jelin yanı sıra FETÖ'ye ait örgütsel

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce bir kişinin yakılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Asayiş Şubesince, 21 Temmuz 2016'da M.A'nın öldürülmesinin ardından özel ekip kurulduğu anımsatıldı.

Erciş Haydar Bey Mahallesinde yol üzerinde işlenen cinayetin çözülmesi için çalışmaların 2,5 ay sürdüğü ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Kilim benzeri bir örtüye sarılı vaziyette, yakılarak ölü bulunan ve ilk aşamada açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen, maktulün kesici aletle öldürüldüğü ve petrol türevi yanıcı bir madde ile yakıldığı faili meçhul cinayet olayı ile ilgili olarak, müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, maktulün kilim benzeri bir örtüye sarılı vaziyette bulunmuş olması ve ayakkabılarının da olmaması nedeniyle başka bir yerde öldürüldükten sonra cesedinin bulunduğu yere taşınıp cesedin bulunduğu yerde yakıldığı değerlendirilmiş ve meydana gelen 'kasten öldürme' olayının fail ve faillerinin tespiti amacıyla detaylı çalışmalara başlanılmış ve maktulün Diyarbakır ilinde ikamet eden M.A. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir."

- Cinayet 20 yıl önceki husumete dayanıyor

Açıklamada, M.A'nın şüpheli F.B tarafından yaklaşık 20 yıl önce aralarında yaşanan bir husumetten kaynaklı öldürüldüğü vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Erciş ilçesine otobüs biletini alarak, davet ettikten sonra öldürüldüğü, maktule ait cesedin ortadan kaldırılması amacı ile F.B,K.B, M.B. ve M.Ç. isimli şahıslar tarafından Erciş Sanayi Sitesi yakınlarında yakıldığı, maktulün cesedinin sarılı bulunduğu kilim benzeri örtünün küçük bir parçasının yanmadığı, maktulün cesedinin bulunduğu yerde bulunan ayakkabı izlerinden ve yanmayan kilim benzeri kumaş parçasından yola çıkan görevlilerimizin yaptıkları çalışma ve araştırmalar sonucunda, cesedin sarılı olduğu örtünün şüphelilerden F.B. isimli şahsın olaydan kısa süre önce eşyalı olarak kiraladığı evden kayıp olduğu, alınan ayakkabı izlerinin ise yine şüphelilerden F.B. ve M.B. isimli şahısların kullandığı ayakkabılardaki izlerle büyük ölçüde benzerlik gösterdiğinin tespit edilmiştir."

Cinayete ilişkin Erciş ve İzmir'de 7 Ekim'de 4 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, düzenlenen operasyonla 4 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 9 mm çaplı tabanca, el yapımı kısa namlulu kırma olarak tabir edilen av tüfeği, uzun namlulu av tüfeği, çok sayıda fişek, kelepçe, pet şişe içerisinde ateş yakmayı kolaylaştırmak için kullanılan yanıcı jel madde, yaklaşık 25 gram uyuşturucu madde, FETÖ örgütüne ait örgütsel dokümanlar, 2 adet 1 ABD Doları, olay yerindeki ayak izleri ile benzerlik gösteren iki ayakkabı ele geçirilmiştir. Olayın şüphelileri olan F.B, K.B, M.B. ve M.Ç. isimli şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :