Van'da şeker pancarı alımı

Van'da şeker pancarı alımı

Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Akça:- "İşlenen pancardan 27 bin ton şeker, 5 bin 800 melas ve 55 bin ton yaş pancar posası üretimi beklenmektedir. Bu pancarların bedeli yaklaşık 40 milyon liradır. Fabrikamızın yöre ekonomisine katkısı ise yaklaşık 100 milyo

VAN (AA) - Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Hüseyin Avni Akça, "İşlenen pancardan 27 bin ton şeker, 5 bin 800 melas ve 55 bin ton yaş pancar posası üretimi beklenmektedir. Bu pancarların bedeli yaklaşık 40 milyon liradır. Fabrikamızın yöre ekonomisine katkısı ise yaklaşık 100 milyon liradır." dedi.

Erciş Şeker Fabrikasında 29. Dönem Pancar Alımı Kampanyasının açılış töreninde konuşan Akça, fabrika olarak 4 ziraat bölge şefliğinde, 51 köyde bin 680 çiftçiyle 252 bin ton pancar üretim sözleşmesi yaparak, 40 bin 300 dekar alanda pancar ekildiğini söyledi.

Bu yılki pancar rekolte tahminin 200 bin ton olduğunu ancak fabrikada 180 bin ton pancar işlemeyi hedeflediklerini ifade eden Akça, şöyle konuştu:

"Pancar işlemeye 3 Ekim'de başlayacağız. Bu işlemimiz 90 gün sürecek. İşlenen pancardan 27 bin ton şeker, 5 bin 800 melas ve 55 bin ton yaş pancar posası üretimi beklenmektedir. Bu pancarların bedeli yaklaşık 40 milyon liradır. Fabrikamızın yöre ekonomisine katkısı ise yaklaşık 100 milyon liradır. Üretilecek pancarlar, 5 üretim merkezindeki çiftçilerden teslim alınacak. Bugüne kadar pancarın bedelinin yüzde 26'sı ayni ve nakdi avans olarak üreticilere ödenmiştir. Ayrıca fabrikamız 504 memur ve işçiyle yörenin istihdamına katkı sunan en büyük kuruluştur."

Erciş Şeker-İş Şube Başkanı Yavuz Şahin ise 15 Temmuz gecesi milletin büyük bir kahramanlık gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu ülkeyi bölüp parçalayıp, kan gölüne çevirmek isteyen FETÖ'nün, alçakça yaptığı darbe girişiminde amellerine ulaşsaydı bugün burada bu açılışı yapamayacaktık. Belki çoğumuz burada olamayacaktı. Ülkemiz, Suriye, Libya, Filistin, Arakan ve Irak'tan daha kötü olacaktı. Bu saydığım ülkelere Türkiye kucak açtı. Fakat bizim gidecek hiçbir yerimiz olmayacaktı. Çünkü Kıbrıs Rum kesiminde, Suriye sınırında, Ermenistan ve Yunanistan'da 15 Temmuz sabahını leş kargaları hazır kıta bekliyordu. Fakat Allah'a binlerce şükürler olsun ki 15 Temmuz gecesi, Türk, Kürt, Çerkes, Laz, kadın, çocuk, genç ve yaşlısıyla bu ülkenin birlik beraberliği bozulmasın diye kendini tankın, merminin, bombaların önüne atan bir ümmet vardı."

Panko Birlik Erciş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ünal'ın konuşmasının ardından fabrikaya ilk pancarı getiren 6 üreticiye çeşitli hediyeler verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :