Van'da art arda deprem! Bakanlar ve Valilikten peş peşe açıklama geldi

Van'da art arda deprem! Bakanlar ve Valilikten peş peşe açıklama geldi

AFAD verilerine göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21:35'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin merkez üssünü Muradiye, büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu. Bakan Kurum, Soylu ve Koca ile Van Valiliği depremle ilgili son durumu paylaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Bağdaşan Mahallesi olarak açıkladığı deprem, saat 21.35'te meydana geldi. Yerin 18.89 kilometre derinliğinde olan 5.0 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.3, derinliğini 5.0 kilometre ve merkez üssünü ise Muradiye ilçesi Kuşçu Mahallesi olarak duyurdu.

Van'da art arda artçı depremler meydana gelmeye devam ederken, vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor.

Van'da meydana gelen depremin ardından ilk açıklama AFAD ve Van Valiliği'nden geldi. Açıklamada, Tuşba ilçesinde gerçekleşen depremin takip edildiği bildirildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat, İl Müdürlüğü ekiplerince sahada hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti. Bakan Kurum, Van Tuşba'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten muhafaza buyursun" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün 21.35'te, Van'da yaşanan depremle ilgili, Valimiz Sn. Ozan Balcı ile tekrar görüştüm. Tüm taramalarını gerçekleştirmişler, birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit etti. Van'ımıza ve Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye gelen AFAD ve UMKE ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

a.jpg

aaa.jpgaa.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.