Van YYÜ'de mezuniyet töreni

Van YYÜ'de mezuniyet töreni

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 14 fakülte ile 14 yüksekokuldan mezun olan 6 bin öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi- Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli: - "YYÜ, 30 bini aşkın öğrencisiyle ülkenin ve bölgenin en köklü, en güzide kurumlarından biri hali

VAN (AA) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) eğitimlerini tamamlayan 6 bin öğrenci için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Van YYÜ bünyesindeki 14 fakülte ve 14 yüksekokuldan mezun olan 6 bin öğrenci için spor salonunda tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, törende yaptığı konuşmada, YYÜ'de gençlerin coşkusuna, heyecanına, mutluluğuna ortak olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Üniversitelerinin 30 bini aşkın öğrencisiyle ülkenin ve bölgenin en köklü, en güzide kurumlarından biri haline geldiğini belirten Şevli, şunları kaydetti:

"İlk günden itibaren gençlerimizi evlatlarımız olarak kabul edip YYÜ ailesinin birer ferdi olarak bağrımıza bastık. Yarının teminatı gençlerimizin vatanını, bayrağını ve milletini seven bireyler olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bizler kendileriyle gurur duyuyoruz. Mezun olup gittikten sonra öğrencilerimizden tek bir isteğimiz var, size soracaklar 'Hangi bölüm, hangi üniversiteden mezun oldun' diye. Lütfen gururla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi mezunu olduğunuzu herkese söyleyin. YYÜ'nün isminin yücelmesi aradan 20 yıl geçse de sizin diplomanızın etiketinin yücelmesi demektir. Başka şehirlere giderek yaşayacaksınız, oralarda görev alacaksınız. Gittiğiniz yerlerde yaşadığınız Van'ı anlatın, Van'ın tarihi ve turistik yerlerini anlatın."

Bölümlerini birincilikle bitirenlere plaket verilmesinin ardından öğrenciler, müzik eşliğinde halay çekti.

Tören, öğrencilerin kep atma etkinliğiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :