Van Kalesi'nin UNESCO geçici listesine alınması

Van Kalesi'nin UNESCO geçici listesine alınması

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktuğ: - "Akdamar Adası'nın ardından Van Kalesi'nin de UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmesi turizm açısından olumlu bir gelişmedir"

VAN (AA) - Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmesinin turizm açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Aktuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtılması konusunda tüm imkanları kullandıklarını söyledi.

Urartular'dan kalan ve binlerce yıllık yaşamın izlerinin görüldüğü Van Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınması çalışmalarını 2015'te başlattıklarını ifade eden Aktuğ, 9 aylık sürenin ardından kalenin listeye dahil edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

UNESCO komisyonunun Van Kalesi'nin de aralarında bulunduğu 10 eseri listeye aldığını kaydeden Aktuğ, "Komisyonun, kararını temmuzda açıklaması bekleniyordu ancak ülkemizde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle erteleme söz konusu oldu. Ama listeye dahil edilmemiz beklememize değdi." dedi.

"Akdamar Adası'nın ardından Van Kalesi'nin de UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmesi turizm açısından olumlu bir gelişmedir." ifadesini kullanan Aktuğ, şöyle konuştu:

"İki değerimiz de koruma altına alınmış oldu. Tarihi ve kültürel turlara çıkmak isteyenler, öncelikle dünya mirasları listesini inceliyor ve programlarını buna göre yapıyor. Van'dan da iki değerin bu listede yer alması, insanların buraya ilgisini artıracaktır. Bu, kentimiz için mutluluk veren bir şey. Bundan sonra kentimizin diğer değerlerinin dünyaya tanıtılması konusunda gereken çalışmaları yapacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :