Valilikten "polisin kötü muamele" iddiasına açıklama

Valilikten "polisin kötü muamele" iddiasına açıklama

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğince, Keçiören ilçesinde 19 yaşındaki bir gence polisler tarafından kötü muamele edildiği ve hakarette bulunulduğu yönündeki...

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğince, Keçiören ilçesinde 19 yaşındaki bir gence polisler tarafından kötü muamele edildiği ve hakarette bulunulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı haber sitelerinde Keçiören ilçesinde 19 yaşındaki bir gence polisler tarafından kötü muamele edildiği ve hakarette bulunulduğu yönünde haberler yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, konuyla ilgili yapılan incelemede, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 11 Mayıs'ta çevreye rahatsızlık veren kişilerin olduğu yönünde ihbar geldiği, olay yerine giden polis memurlarına, daha önce kasten yaralama suçundan iki kaydı bulunan şüpheli tarafından hakaret edildiğinin ve mukavemette bulunulduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Haber içeriğinde yer verilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı aktarılan açıklamada, cumhuriyet savcısının talimatıyla doktor raporu aldırılan şüpheli hakkında "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan adli işlem başlatıldığı ifade edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :