Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

Ankara Valiliğine atanan Topaca, Hatay'dan ayrıldı- Vali Topaca: - "Gerek 15 Temmuz gecesi gerekse devamında Hatay, dünyaya örnek güzel bir davranış gösterdi. Kendine yakışan şekilde hoşgörünün nasıl olabileceğini, bütün siyasi partilerin milli konular ol

HATAY (AA) - Valiler Kararnamesi ile Ankara Valiliğine atanan Ercan Topaca, Hatay'dan ayrıldı.

Topaca, valilik bahçesinde yaptığı açıklamada, Hatay'da 2 yıllık görev süresi boyunca kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Kentte basınla ciddi bir sorun yaşamadan, iyi çalıştıklarını belirten Topaca, "Arkadaşlarımızın sorumlu davranması, kentimizin hassasiyetlerini dikkate alması işimizi kolaylaştırdı." dedi.

Hataylılara da teşekkür eden Topaca, şöyle konuştu:

"2 yıl gibi kısa sürede güzel şeyler yaşadık. Vatandaşlarımızı, devletimizi sıkıntıya sokacak ciddi olay yaşamadık. Yaşadığımız olayları da el birliğiyle aştık. Dostluk, kardeşlik güçlendi. Bu hoşgörü kentinde kavgayla değil de konuşarak sorunların aşılabileceğini gösterdik. Gerek 15 Temmuz gecesi gerekse devamında Hatay, dünyaya örnek güzel bir davranış gösterdi. Kendine yakışan şekilde hoşgörünün nasıl olabileceğini, bütün siyasi partilerin milli konular olduğu zaman nasıl bir araya gelebileceğini en güzel şekilde gösterdi."

Hatay'da zor dönemin kolay atlatıldığını söyleyen Topaca, 15 Temmuz'da kimsenin burnunun kanamadığını, bunda topyekun bir başarı olduğunu vurguladı.

Kentteki hoşgörü, sevgi, kardeşlik ve barışın daim olmasını dileyen Topaca, Hatay'ın önemli bir yer olduğunu, birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını kaydetti.

Konuşmasının ardından Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve vatandaşlarla vedalaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :