Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesiyle Bartın Valiliğine atanan Nusret Dirim, görevine başladı - Vali Dirim: - “Devletimizin tehdit olarak algıladıkları bizim de tehdidimiz olacaktır. Devletimize ihanet etmiş, başkaldırmış kişilerle, gruplarla, topluluklarla, cemaatlerle

BARTIN (AA) - Valiler Kararnamesi ile Bartın Valiliğine atanan Nusret Dirim, görevine başladı.

Dirim’i karşılamaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra valilik toplantı salonunda konuşan Dirim, kendisine bu görevi layık gören devlet büyüklerine şükranlarını sunduğunu bildirdi.

Valiliğin, çok önemli bir kamu görevi olduğunu, bu görevin vatandaşa hizmet odaklı yürümesi gerektiğini ve bu görevi yürütürken temel insani ilkelerden hiçbir zaman ayrılmayacağını belirten Dirim, şöyle devam etti:

"Görevimizde adaletli, insana saygıdan ödün vermeden hesap verebilir olacağız. Kullandığımız kaynaklar, milletimizin kaynakları. Milletimiz de hesap sorma hakkına sahip. Bizler de açık, şeffaf bir şekilde hesap vermeliyiz. Vatandaşlarımızın memnuniyetini üst düzeyde gerçekleştirmek için çalışacağız. ‘Biz başarılıyız’ gibi gerekçe bizi hiçbir zaman engellememeli. Daha ötesi olduğunu düşünmeliyiz. Daha iyisini yapmak için el birliğiyle çalışılması gerekiyor. Kalkınma ve gelişme sadece kamu görevlilerinin başaracağı bir durum değildir. Hep beraber gücümüzü enerjimizi birleştirebilirsek çok daha kısa süre içerisinde çok güzel şeyler yapabiliriz."

Bartın’ın ülke ortalamasına göre suç oranı düşük illerden biri olduğunu ve bu durumun kalkınma ve gelişme adına bir güzellik teşkil ettiğini vurgulayan Dirim, görev yapacağı süre içerisinde eğitime büyük önem vereceğini ifade etti.

Dirim, ilde her okula gideceğini belirterek, "En küçük anaokulundaki unundaki sınıflara bile gireceğim, sorunları, talepleri yerinde göreceğim. Öğretmenlerimizde bir heyecan sağlamamız gerekiyor. İkinci önceliğimiz, dezavantajlı vatandaşlarımızla çok yakından ilgilenmek olacak. Bu insanların hangi anlamda desteğe ihtiyacı varsa çalışma yapacağız. Onlara sadece ramazan ayında gıda kolisi veren veya bir miktar para veren kurumlar olmaktan kendimizi kurtarmamız gerekiyor." dedi.

Kenti ve ülkeyi daha iyi noktalara taşımanın görevden ziyade vicdani bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Dirim, şunları kaydetti:

"Devletimizin tehdit olarak algıladıkları bizim de tehdidimiz olacaktır. Devletimize ihanet etmiş, başkaldırmış kişilerle, gruplarla, topluluklarla, cemaatlerle her anlamda tabi ki mücadele olacaktır, Bartın’da da olacaktır. Yine Türkiye’nin dünya devleti olma yolunda ilerlemesi şer odaklarını, terörü de harekete geçiriyor. Çünkü Türkiye’nin bütün göstergeleri iyiye gidiyor, dev projeler üretiyor. Türkiye, bugün belki de dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Boğazın altından tüneller, yollar geçiriyor. Türkiye sınıf atlarken bir takım odaklar, çelme takmak istiyor. İnşallah Allah bizi mahcup etmeyecektir. Çünkü dünyadaki mazlum ulusların umudunun Türkiye olduğunu düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :